ZEYTİNLİKLER RANTA AÇILDI

YEŞİL DEĞİL BETON OLACAKCumhurbaşkanlığı kararıyla, Datça’da ‘korunacak doğal alan’ ilan edilen ve zeytinliklerin bulunduğu denize sıfır bir burun özelleştiriliyor. Mülkiyeti hazineye ait olan yeşilliğe, otel, günübirlik...

ZEYTİNLİKLER RANTA AÇILDI

YEŞİL DEĞİL BETON OLACAK

Cumhurbaşkanlığı kararıyla, Datça’da ‘korunacak doğal alan’ ilan edilen ve zeytinliklerin bulunduğu denize sıfır bir burun özelleştiriliyor. Mülkiyeti hazineye ait olan yeşilliğe, otel, günübirlik tesis, park alanı ve otopark yapılması kararlaştırıldı.

Muğla’da, mülkiyeti hazineye ait, denize sıfır, doğal ve arkeolojik sit alanları, ihale yoluyla satışa çıkarılmaya ve özelleştirilmeye devam ediyor. Resmi Gazete’nin 5 Nisan’daki sayısında, Cumhurbaşkanlığı Kararında, Datça’da hazineye ait bir burunun özelleştirileceği yer aldı. Kargı koyu yakınlarındaki arazinin, korunacak doğal alan olduğu ve zeytinliklerin bulunduğu belirtildi. Denize sıfır olan alana, otel, günübirlik tesis, park alanı ve otopark yapılması kararlaştırıldı. Yapılan imar değişikliğiyle, karar gereklerinin yerine getirilmesinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili olduğu ifade edildi.

29 Mart’ta da Bodrum’da, deniz manzaralı sit alanları ihale yoluyla satışa çıkarılmıştı. Resmi Gazete’nin 29 Mart’taki sayısında, Bodrum Milli Emlak Müdürlüğünün ilanında, içinde doğal ve arkeolojik sit alanları da bulunan 5 taşınmaz toplam 52 milyon TL bedelle ihaleye çıkarılmıştı.

Bu haber toplam 109 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.