Zeytinde Karasu tartışıldı

Muğla’nın önde gelen tarım ürünleri arasında yer alan zeytin, sektörünün isimlerini bir araya getirdi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nda bir toplantı gerçekleştiren zeytin işleme tesisi sahipleri, karasu (atıksu)...

Zeytinde Karasu tartışıldı

Muğla’nın önde gelen tarım ürünleri arasında yer alan zeytin, sektörünün isimlerini bir araya getirdi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nda bir toplantı gerçekleştiren zeytin işleme tesisi sahipleri, karasu (atıksu) problemini masaya yatırarak çözüm alternatiflerini değerlendirdiler. Sektörlere yönelik sıkıntılara çözüm alternatifleri sunma ve üyeye hizmet konusunda çalışmalarını sürdüren MUTSO adına, toplantıya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan’da katıldı.

Bölgenin önemli sorunlarından biri olan, zeytin işleme tesisinin sıvı atığı karasuyun zararları ve alternatifleri hakkında bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. İbrahim Alyanak, yurt dışındaki uygulama ve araştırmalar hakkında da bilgi verdi. Karasu Arıtma Projesi Taslağı hakkında bilgi verilen toplantı oldukça verimli paylaşımların ardından sonlandırıldı.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.