ZEYTİN Temalı Park

Türkiye'nin ilk ve tek Zeytin Temalı Park’ ı (Zeytinpark) yakın bir tarihte Yatağan’ da açılacak… Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından yaklaşık 3 dönümlük bir arazi üzerine kurulan 'Zeytinpark' içine,...

ZEYTİN Temalı Park

Türkiye'nin ilk ve tek Zeytin Temalı Park’ ı (Zeytinpark) yakın bir tarihte Yatağan’ da açılacak…

 Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından yaklaşık 3 dönümlük bir arazi üzerine kurulan 'Zeytinpark' içine, tarihi zeytin ağaçları dikildi.

 Tülay SÜKÜN

Ege Bölgesi’nde üretilen ürünlerin sergileneceği Zeytinpark’ta yerlerini alan tarihi zeytin ağaçlarının ortalama yaşı 400 ile 750 yıl arasında tahmin ediliyor. İnsanların güzel zamanlar geçirmesinin de planlandığı park alanı, 700 bin Lira’ ya mal olacak.

KARGO GÖNDERİMLİ ÜRÜN

 Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından yaklaşık bir yıl önce Yatağan İlçesi’ nde, bölgede ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan ‘Zeytinpark” çalışmalarında sonlara gelindi. Zeytin ağaçlarından ismini alan parkta, bölge çiftçileri, ürettiği ürünleri sergileyebilecek ve talep oluştuğunda, kargo ile ülke geneline gönderebilecek.

Yatağan’ daki “Zeytinpark” alanı ile ilgili olarak,  Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Koray Özcan,

“Zeytinpark Arazisi, 3 dönüme yakın bir arazi olup, Yatağan Belediyesi' nin imarında olan bir araziydi. Yatağan Belediyesi ile yaptığımız ortak çalışma sonucunda yap – işlet - devret modeliyle araziyi MUTSO adına 20 yıl süre ile kiraladık. Bu park tematik bir parktır. Zeytin ağaçlarını Yatağan' nın tarihi bölgesi, “Stratonikya” yöresinden getirip park alanımıza dengeli bir şekilde yerleştirdik. Bu zeytin ağaçlarının en küçüğü 400, en büyüğü 700 yaşındaki ağaçlardan oluşuyor. Zeytinpark içinde Muğla Yöresi’ ne özgü bir binayı inşa ettik. Binamızda ‘Muğla Dokusu’ hâkim olup,  içerisinde Muğla Ticaret ve Sanayi Odası tarafından coğrafi işareti alan ürünlerimizin sergilenmesini amaçladık.” açıklamasını yaptı.

 YÖREYE AİT ÜRÜNLER

Koray Özcan açıklamasında, “Muğlamız ’ın tüm ilçe ürünleri, bu sahada sergilenecek. Odamızın işbirliği içerisinde olduğu diğer odaların da coğrafi ürünlerinin sergilendiği bir alan yaratmaya çalıştık.

Binamızda, zeytinyağı, Datça Bademi, yöresel erişteler, Muğla Saraylısı, Muğla Köftesi, Kavaklıdere Cevizi, Marmaris Çam Balı, Bodrum Mandalinası gibi ürünlerimiz sergilenecek. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’ nın yanı sıra Milas, Fethiye, Bodrum ve Marmaris Ticaret ve Sanayi Odaları Üyeleri’ nin de ürettikleri ürünleri Zeytinpark’ ta sergilemeyi planlıyoruz. Hedefimiz, bütün Muğla Ürünleri’ nin buluştuğu bu Zeytinpark Alanı’nı, gelip geçen ziyaretçilerin ürün tedarik merkezi şekline dönüştürmek!

Odamız, Muğla Ürünleri’ ni yerele, ulusala ve yurtdışına ulaştırabilme isteğiyle “Al- Gari” isimli bir internet sitesini de faaliyete geçirmeyi planladı." anlatımlarına yer verdi.

MUTSO Meclis Başkanı Özcan, “Yöre Ürünlerimiz’ in satışını, bu internet sitesi üzerinden gerçekleştirmeyi hedefledik ama dileyen herkes kendisi gelip, buradan dilediği ürünü de satın alabilecek!” dedi.

Çok az bir eksiği kalan Zeytinpark Alanı’ ın açılışını, pandemi nedeniyle ertelediklerini söyleyen Özcan, geniş katılımlı bir açılış planladıklarını ve bunun için de pandemi önlemlerinin bitmesini beklediklerini, sözlerine ekledi. (Tülay SÜKÜN)

Bu haber toplam 312 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.