ZEYBEKOĞLU’NDAN 24 KASIM MESAJI

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu yurdun dört bir yanında fedakarca çalışan tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmanın, ilimle, fenle, aydınlık zihinlerle geleceği...

ZEYBEKOĞLU’NDAN 24 KASIM MESAJI

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu yurdun dört bir yanında fedakarca çalışan tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmanın, ilimle, fenle, aydınlık zihinlerle geleceği şekillendirmenin yolunun eğitim ve eğitimin neferi öğretmenlere hak ettiği değeri vermekle mümkün olduğunu söyleyen CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu Atatürk’ün izinde, aydınlık yarınlar için çalışan tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu; “Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden itibaren kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde temelleri sağlam bir eğitim sistemi kurmuş, gerçekleştirilen devrimlerle de kısa sürede okuma yazma bilmeyen bir toplumdan, ilimde, fende, her alanda başarılı, ülkesini çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışan bir nesil doğmuştur. Köy Enstitüleri ile de eğitim de bir çığır açılmış, Anadolu’nun ulaşılamaz köyleri eğitim ışığı ile aydınlanmıştır. Eğitimle nelerin başarılabileceğini fark eden, ne yazık ki yurdumuzun ilerlemesini istemeyen iş birlikçiler bu eğitim kurumlarını kapatmış ve eğitim sistemimize büyük bir darbe indirmiştir. Tıpkı 2002’den bu yana eğitim sisteminde bir türlü dikiş tutturamayan, birçok bakan ve sistem değiştiren hükümet sadece eğitime zarar vermiyor, belirsiz bir sistemle çocuklarımızın geleceklerini şekillendirme çabasını da boşa düşürmektedir.  Siyasi düşüncelerine göre eğitim sistemini hatta kitap içeriklerini değiştiren iktidar fikri, vicdanı, irfanı, hür, yaratıcı bireyler yetiştirmekten uzaklaşarak, ezberci, umutsuz ve fikirleri ipotekli çocuklar yetiştiren bir sistem yarattı.

Tüm bu sistemsizliğin içinde fedakarca çalışan, kimileri atanamayan, kimileri atansa da asgari haklardan bile mahrum bir meslek hayatı süren öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “"Ordularımızın kazandığı zafer, sizin eğitim ordularınız için yol açtı. Gerçek zaferi siz, öğretmenler kazanacaksınız. Bunu başaracağınızdan kuşkum yoktur. Sarsılmaz bir inançla ben ve arkadaşlarım sizi gözeteceğiz. Sizin karşılaştığınız tüm engelleri kıracağız." düşüncesine sahip partimiz iktidara gelerek öğretmenlerimizin emeklerinin, fedakârlıklarının hak ettiği tüm imkânları sağlayacağına inanıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Bu haber toplam 123 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.