ZEYBEĞİN DOĞUŞU SUNULDU

Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan “Zeybeğin Doğuşu-Kerimoğlu” gösterisi, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde sergilendi. Bodrum Dans Kulübü Yurt Dışı Tanıtım Ekibi tarafından hazırlanan ve bu...

ZEYBEĞİN DOĞUŞU SUNULDU

Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan “Zeybeğin Doğuşu-Kerimoğlu” gösterisi, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde sergilendi. Bodrum Dans Kulübü Yurt Dışı Tanıtım Ekibi tarafından hazırlanan ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilen “Zeybeğin Doğuşu - Kerimoğlu” isimli halk oyunları ve seyirlik oyunlar gecesinde, 1901 yılında, 19 yaşındayken öldürülen Kerimoğlu Eyüp’ün hikayesini konu alan kısa film de ilk kez izleyiciyle buluştu.

Gösteriyi Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer¸ Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkan Vekili Abdülmecit Poyraz ile protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Bodrum Dans Kulübü Halk Oyunları Bölüm Başkanı Onur Hasdoyuranlar ve yardımcısı Emrah Sınacı tarafından hazırlanan oyunu, ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Selçuk Yöntem seslendirdi.

Gecenin sonunda Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan desteklerinden dolayı Bodrum Belediye Başkan vekili Abdülmecit Poyraz’a teşekkür plaketi verdi.

Harun Özakıncı’nın yönettiği, Emrullah Can’ın görüntü yönetmenliğini yaptığı “Zeybeğin Doğuşu - Kerimoğlu” filminin tamamı, Bodrum’da ikamet eden Bodrumlularla birlikte Konacık Pedasa Mevkii’nde çekildi. Film hakkında bilgi veren Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci, “Kerimoğlu Eyüp hakkında çeşitli araştırmalar ve öz torunu Hüseyin İlker Altınsoy ile uzun uzun toplantılar yaptık, birlikte Kerimoğlu’un doğduğu ve öldürüldüğü köyü ziyaret ettik. İlker Bey’in dedesi hakkında yazdığı kitaptan ve TRT arşivlerinden de faydalanarak tamamı gönüllü Bodrumlu amatör oyuncularla ilk filmimizi çektik. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Gelecek nesillerimiz artık Kerimoğlu Eyüp’ün hikayesini, kulaktan dolma bilgilerle değil, doğru ve eksiksiz olarak direk kaynak kişilerden alınmış bilgilerle hazırlanmış bu filmle öğrenecekler” dedi.

Gösterinin sonunda, halk oyunları bölüm başkanına, başkan yardımcısına ve filmde görev alan kişilere plaket verildi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.