Zehirlenenler taburcu edildi

Marmaris’te yedikleri yemekten zehirlenen 174 kişiden çoğunluğu tedavilerin ardından hastanelerden taburcu edildi.Marmaris ilçesinde önceki gün akşam saatlerinde mide bulantısı ve kusma şikâyetiyle hastanelere başvuran 174 kişiden...

Zehirlenenler taburcu edildi

Marmaris’te yedikleri yemekten zehirlenen 174 kişiden çoğunluğu tedavilerin ardından hastanelerden taburcu edildi.

Marmaris ilçesinde önceki gün akşam saatlerinde mide bulantısı ve kusma şikâyetiyle hastanelere başvuran 174 kişiden çoğunluğu tedavilerinin ardından taburcu edildi. Tedavisi devam eden 2 kişinin ise yarın taburcu edilecekleri belirtildi. Gıda zehirlenmesi olayıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Önceki gün Marmaris’te bir yemek evi firmasıyla anlaşmalı olan farklı şirketlerde çalışan çok sayıda kişi yedikleri öğle yemeğinden zehirlendi. Akşam saatlerinde çok sayıda kişi, mide bulantısı ve kusma şikâyetiyle Marmaris Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Hastalara gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu. Gıda zehirlenmesi şikayetiyle sadece Devlet Hastanesi’ne başvurun kişi sayısı 122 oldu. Özel hastanelerle birlikte Marmaris’te toplam 174 kişinin gıda zehirlenmesi yaşadığı bildirildi.

Olayın ardından Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, CHP Marmaris İlçe Başkanı Candan Yürekli de Marmaris Devlet Hastanesi’ne geldi.

Öte yandan İlçe Tarım Müdürlüğü gıda denetim ekipleri ,yemek evine giderek işyerinde incelemede bulundu. Yapılan kontrol sonucunda işletmenin teknik ve hijyenik koşullarında olumsuz duruma rastlanmadığı, yemek evinin faaliyetine devam etmesi yönünde karar verildi.Gıda zehirlenmesi yaşayan 30 kişinin ise İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak yemek evinden şikayetçi olduğu öğrenildi.Yemek evi işletme sahibi Betül Diker ise yaptığı açıklamada, işletmeden kaynaklanan bir sorun bulunmadığını savundu. Gıda zehirlenmesine neden olan ürünün tespiti için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bu haber toplam 151 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.