Zabıtaya Öfke ve Stres eğitimi

Ortaca Belediye zabıtalarına, öfke ve stresle başa çıkmanın yollarını anlatan bir eğitim semineri verildi.Ortaca Belediye’sinde çalışan memur ve zabıtada görevli personele “Öfke Yönetimi ve Stresle Başa Çıkma Yolları”...

Zabıtaya Öfke ve Stres eğitimi

Ortaca Belediye zabıtalarına, öfke ve stresle başa çıkmanın yollarını anlatan bir eğitim semineri verildi.

Ortaca Belediye’sinde çalışan memur ve zabıtada görevli personele “Öfke Yönetimi ve Stresle Başa Çıkma Yolları” konulu seminer verildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hasan Karaçelik “Bazen yasalar bizim elimizi kolumuzu bağlıyor. Karşında insanın olduğunu unutmayacaksın. Senin ve benim gibi eşi ve çocuğu olan, ekmek bekleyen, bir çikolata bekleyen çocuklar var. Bu tür insanlara biraz sevgi biraz empati gösterip, onlara kendinizi ifade ederek, bakın yasalar böyle diyor, elimizde bir şey gelmiyor diyerek; olmaz kardeşim, yok kardeşim değil de; sizi de idare eden yasaların olduğunu vatandaşa nazikçe anlatırsanız, hem vatandaş, hem de sizler mutlu olursunuz.

Hepinize başarılar diliyorum. İyi bir eğitim geçirirsiniz. Bu eğitimden hepimiz bir şeyler alırız. Bende sizlerden bir şeyler öğrenirim” dedi.

Zabıta görevlilerine ve memurlara seminer veren Uzman Psikolog Yücel Yıldırım; “ Öfke; Bireyin haz alma dünyasını engelleyen herhangi bir durum, olay veya kişi ile karşılaştığında oluşan duygudur. Öfke saldırganlık ilişkisi, öfkenin kontrolü, öfke ve fizyolojik tepkiler, öfkenin kontrol edilmesi, öfkenin kontrolünde temel ilkeler ve öfkeyi yenmek gibi konular üzerinde durmalıyız” dedi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.