Z-Kütüphaneli okul sayısı artıyor

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Okullar Hayat Bulsun” projesi kapsamında zenginleştirilmiş kütüphanelerin sayısı artıyor. Muğla’da Z-Kütüphaneli okul sayısı 20’ye ulaştı.Okullarda...

Z-Kütüphaneli okul sayısı artıyor

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Okullar Hayat Bulsun” projesi kapsamında zenginleştirilmiş kütüphanelerin sayısı artıyor. Muğla’da Z-Kütüphaneli okul sayısı 20’ye ulaştı.

Okullarda öğrenmeyi kolaylaştıracak araç ve gereç sayıları ile kütüphanelerdeki kitap çeşidinin zenginleştirilmesine yönelik Milli Eğitim bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında, Muğla’da Z-Kütüphaneli okul sayısı 20’ye ulaştı.

İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar proje ile ilgili verdiği bilgide, “Bu projeyle eğitimi topluma yaymak, okulları toplumla birleştirmek için hem öğrencilerin hem de velilerin faydalanabileceği Z-kütüphaneler kurularak, öğrencilerin kitap okurken dinlenebileceği ve zekâ oyunları oynayabileceği mekânlar oluşturulmaktadır. Öğrencilerin ve halkın kütüphaneye ilgisindeki artışın, okuma alışkanlığı kazanılmasına da yansıyacağı beklenmektedir. Z-kütüphanelerde çocuk edebiyatı, güncel kitaplar, dergiler, satranç, tangramlar, yapbozlar, öğrenmeyi kolaylaştıracak oyunlar ve filmler bulunmaktadır. Diğer kütüphanelerden en önemli farklarından biri de öğrencilerin rahatlıkla hareket edip dinlenebilmesidir. Z-kütüphaneler, proje hedefleri doğrultusunda öğrencilerin ve gençlerin güvenli ortamlarda internete erişmesi ve ödünç verme hizmetleriyle mahallelinin kitap okuma alışkanlığının güçlendirilmesi, okul-aile ilişkisi ve ailelerin okula aidiyetinin güçlendirilmesi, halkın artan mesleki, sosyal ve kültürel hizmet talebinin karşılanması, hayat boyu öğrenmenin yaygınlaştırılması, ülke kaynaklarının etkin kullanılması, toplumun öğrenme imkânlarının genişletilmesi amaçlarıyla hizmet verecektir” dedi.

Zekeriya Çınar, Muğla Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak örnek olması açısından tüm ilçelerde Z-kütüphanelerin hizmete açıldığını dile getirerek, "Hayırsever vatandaşlarımız bu kütüphaneleri desteklerini bekliyoruz. Okullarımızda teşrif ettirdikleri takdirde isimlerini bu kütüphanelerimize veriyoruz. Bütün okullarımıza Z-kütüphaneler kazandırmak ana hedefimiz” dedi.

Z-kütüphanenin yanı sıra bu yıl il genelinde sınıf kütüphaneleri oluşturmaya başladıklarını kaydeden Çınar, "Bu kapsamda ilk olarak il genelinde 'Kitaplar evde tozlanması' adlı projeyi hayata geçirdik. Bu projemizi Kasım ayı sonuna kadar devam edecek. Vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz evlerinde kullanmadıkları kitapları, ilk önce okullara getirecekler. Burada biriken kitaplar oluşturduğumuz toplama merkezlerine götürülecek. Ardından komisyon tarafından gelen kitaplar ilk, orta ve lise düzeyine göre tasnif edilecek. Bunları zenginleştirilmiş kütüphane ve sınıf kitaplıklarına göndereceğiz. Çok atık kitap geldiği takdir ise bunları geri dönüşüm olarak değerlendireceğiz, bununla yeni kitaplar alıp yine okullarımıza yeni kitap olarak kazandıracağız” dedi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.