Yüzyılın projeleri - 2

Bu yıl proje ile oturup, proje ile kalkarız demiştim ya…! Söylemlerimle, duyduklarım ve gördüklerimle her bir şey bire bir örtüştüğünden adeta akla gelen başa geliyor. Çünkü bu yıl kim ne derse desin proje üretme yılı olacak. Üretilen projelerin hayata geçirilmesi belki uzun vadede gerçekleştirilecek sonuçta kazanan Muğla olacak.

Muğla gelişmeye aç, ama zaman içinde ele geçen fırsatları kaçırmış olmanın verdiği sıkıntıyla şimdilere gelmiş… Bundan sonraki süreçte aynı şeyleri yaşamak istemediği için gerekenlerini göz ardı etmemeye özen göstererek yoluna devam edecek. Tüm bürokrasi, sivil toplum kuruluşları, hatta herkes gördüğüm kadarıyla elini taşın altına koymaya hazır…! Ancak önce düşünülen sonra planlanan her bir projenin somut olmasında yarar var.

Projenin sadece dört duvar için planlanmaması gerçeğinden yola çıkarak sportif faaliyetlere de atılacak imzanın kararlılığının gün geçtikçe ne kadar yararlı olduğu ortaya çıkacaktır. Geçen haftaki köşe yazımda akla gelenleri bir sinsile halinde yazmayı çok isterdim. Fakat akla ilk etapta geleni hemen not aldığım için bir sıra takibi söz konusu olmayabilir. Ne demişler…! Söz uçar yazı kalır…! Daha önce bahsettiğim yüzyıllık sit binaların restorasyon çalışması ile şehrin görseline katkıda bulunduklarını ve bu restorasyonunu son hızla devam ettiğini söylemiştim.

Başarılarına hasret kaldığımız Muğlaspor’un yeni yönetimiyle ele alınması gereken bir döküman olduğundan bahsetmiştim. Döküman diyorum…  çünkü Muğlaspor’un şanlı tarihine bir göz attığımızda başarı skalasının ne kadar fazla olduğu hemen göze çarpacaktır. Önemli olan Muğlaspor’un profesyonel ligde özlenen başarılarını şehre iade etmesidir…! Bu da yönetimin koordinasyonu ile şehrin takımına sahip çıkmasıyla doğru orantılıdır. Bekliyoruz… Gelişmeleri yakından takip edeceğim ve edeceğiz.

Şehir interlandının gelişmesi ile merkezde kalan Muğla Atatürk Stadyumu şehir dışına alınacak ve şehrin dışında belirlenen bir noktaya yeni bir stadyum imar edilecek. Umarım Muğla’ya yakışır bir stadyum olur, dolayısıyla böylesine güzel bir stadyumda güzel,bitimsiz başarılara imza atarız.

Sporun saç ayağını oluşturan futbol, basketbol, voleybol üçleminden basketbol da BEKO Basketbol Ligi 3.’cü liginde mücadele eden Ormanspor’u ve başarılarını yazmadan geçemeyeceğim. Değerli koçu ve oyuncularıyla bir bütün halinde olan Ormanspor her hafta başarılarına bir yenisini ekliyor. Amiyane bir tabirdir ama suya sabuna dokunmadan sadece işlerine konsantre olan Ormanspor basketbol takımı oyuncularını yürekten kutluyorum. Bu başarının mimarı olan koç’unu ve bu başarıyı göz ardı etmeyen yönetim ve yöneticilerine aynı duygularımı iletiyorum.

Bu da proje mi diyenleriniz olabilir. Evet başarı başarıdır. Başarının en uç noktasında da proje vardır. Çünkü bu bir organizasyondur. Organizasyonlar da proje dahilinde gelişmiştir. Bu anlamda önemli olan projeyi oluşturmak değil, devamlılığını sağlamaktır. Gelecek yıllarda Ormanspor’un  BEKO Basketbol  1.’ci liginde oynamayacağını kim bilebilir. Gün doğmadan neler doğuyor. Ormanspor basketbol takımı aslında bir projenin ürünüdür. Haydi bakalım başarı öykülerine devam…! Unutmayın ki her şey Muğla için… Şehrimizin adının söylenebilirliğini arttırmak tamamen sizin elinizde… Bir Bodrum, bir Marmaris, bir Fethiye’nin arttırdığı gibi… Bu üç ilçenin merkezleri Muğla’nın adını dillerden hiç düşürmezler.

Ya voleybol… Salon sporlarının en güzeli bu nadide spor dalı bugün Türkiye’nin olduğu gibi dünyanın en sayılı ve en kazandıranlarından birisi olduğudur. Öncelikle bölgesel, sonra profesyonel voleybol liginde mücadele edecek bir takım neden oluşmadı, oluşturamadık diye hep düşünürüm. Bölgesel yapısı nedeniyle böyle bir faaliyeti hayata geçirecek bay/bayan bir takımı ülkemizin her kesiminde olduğu gibi bir belediye veya büyükşehir belediye takımı vücuda gelebilir veya mermer rezervinin başkenti sayılmasa da bu rezervin başkentine eşlik edecek bir Muğla takımına mermerin duayen Muğla firmaları öncülük edebilir… Öyle ya ağaların eli tutulmaz. Sadece işbirliği ile oluşacak güç birliği için fikir tasarlanabilir.

Sporun her dalını planlanmış bir proje olarak gören ben bir voleybol takımına gönülden destek veriyorum ve bu desteğin Muğla olarak bir kazanım olacağını biliyorum. Öyle ya spora meraklı her potansiyel insan bir başarı simgesidir. Ve bu başarı öyküsü insanın içine hapsedilmemelidir.

Buradan belediyemiz ve mermer işletmelerine duyurulur. İşte bu da bir proje… Voleybolun yaşamasının başlangıcında sizler varsınız. Dünya görüşünüz ile sizleri yok saymam saygısızlık olur…!

Gelelim salon sporlarının mekanı kapalı spor salonuna…! Sadece mevcut takım veya takımlarımız için değil, ulusal veya uluslar arası sporların organizasyonuna ev sahipliği yapan Muğla şehrinin güzel, güzel olduğu kadar kapasitesi yüksek kapalı spor salonuna ihtiyacı vardı. Sanırım bu ihtiyaca son nokta koyuldu. Ve Muğla ya güzel bir salon yapılacak. Umarım güzel olur. Diğer müsabakalar kadar kendi takımlarımız içinde büyük seyirci topluluğu ile anlamlı maçlar izleriz.

İnsanoğlu her şeyin en iyisine layıktır. Önemli olan ise istemesini bilmektir. Tüm güzellikler şehrimin insanına dolu dopdolu heyecanlar yaşatsın. Çünkü hak; haktır...!

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.