Yüzme bilmiyordu şimdi Dünya İkincisi

2 yıl öncesine kadar yüzme bilmeyen Muğlalı Merve Ceylan, Arjantin’de yapılan Kıteboard yarışmalarında Slalom Dalında dünya ikincisi oldu.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Elemanı Merve Ceylan, Türkiye’yi ilk defa...

Yüzme bilmiyordu şimdi Dünya İkincisi

2 yıl öncesine kadar yüzme bilmeyen Muğlalı Merve Ceylan, Arjantin’de yapılan Kıteboard yarışmalarında Slalom Dalında dünya ikincisi oldu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Elemanı Merve Ceylan, Türkiye’yi ilk defa kazandırdığı Kiteboard Slalom dünya ikinciliğinin ardından Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker’i ziyaret etti.

Mayıs ayında Meksika'da başlayan Dünya Kupası turu sırasıyla Almanya, İspanya, Türkiye, Çin ve son olarak Arjantin'de tamamlanmıştı. Yarışlar, Freestyle ve Slalom kategorisinde yapılırken, slalom dalında 117 erkek ve 31 bayan sporcunun katılıyla yapılmıştı. Yarışmalar sonunda şampiyonanın final ayağında büyük başarı gösteren ve Türkiye’yi temsil eden Merve Ceylan, 2013 yılı Kiteboard Dünya Kupası yarışlarını dünya ikincisi olarak tamamladı.

Başarılı sporcu Ceylan, eşi ve antrenörü Özgür Ceylan ile birlikte Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çeker, “İmkân verildiğinde Türk sporcusunun neler yapabileceğini Merve Ceylan gösterdi. Kiteboard sporu son yıllarda kitleleri ardından sürükleyen bir spor dalı. İlk defa bu dalda bir Dünya ikinciliği elde ettik. Başarıyı elde eden sporcunun Muğla’dan çıkması bizi ayrıca gururlandırdı” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim elemanı Merve Ceylan, 2001 yılına kadar yüzme bilmediğini, sudan korktuğunu belirterek, “Eşim sayesinde su korkumu yendim. Yüzmeyi öğrendikten sonra deniz sporları ile ilgilenmeye başladım. Akyaka’daki Kiteboard alanında eşim ile uzun bir antreman dönemi geçirdik. Kiteboard slalom dalında Meksika’da başlayan ve son olarak final yarışlarının yapıldığı Arjantin’e kadar 6 ülkede 7 ay boyunca yarışlara katıldım. Yarışmanın son ayağı Arjantin’de tüm rakiplerimi geride bırakarak 2013 yılı dünya ikincisi oldum” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, başarılı sporcuyu ve eşini kutlarken, Merve Ceylan’a eşofman takımı hediye etti.

Bu haber toplam 300 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.