Yüzey Araştırmaları başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde Ağlasun ve çevresinde “Kültür ve Tabiat Varlıklarıyla ilgili Yapılacak Yüzey Araştırması, Sondaj ve Kazı Çalışması Yürütülmesi Hakkında...

Yüzey Araştırmaları başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde Ağlasun ve çevresinde “Kültür ve Tabiat Varlıklarıyla ilgili Yapılacak Yüzey Araştırması, Sondaj ve Kazı Çalışması Yürütülmesi Hakkında Yönergeye göre Sagalassos kazı ekibi tarafından yüzey araştırması gerçekleştirilecek.  Araştırma Prof. Dr. Marc Waelkens  başkanlığında Bakanlık Temsilcileri kontrolünde gerçekleşecek. Araştırmaya 22 arkeolog, 1 çizimci grafiker 3 jeolog, 1 coğrafya araştırmacısı ve 6 jeofizikçi toplam 33 kişi katılacak.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tanır; “Yüzey Araştırması derinlemesine araştırmaya kaynaklık etmekte bölgenin tarihi geçmişinin aydınlatılmasına ışık tutmaktadır. Geçen yıl Prof. Dr. Thomas CORSTEN başkanlığında Tefenni Bölgesi Çaylı Büyükkellik Tepesi, Salda Gölü Kayadibi, Söğüt /Ambarcık /Yazır Bölgesi, Bubon Bölgesi, Uylupınar Bölgesi ve Bayır Söğütte yüzey araştırmaları yapılmış raporlar gönderilmiştir. Yapılan araştırmalarda yeni tümülüsler, yerleşim yerleri, nekropol, kaya kabartmaları, kale kalıntısı, antik mermer parçaları bulunmuştur.”dedi.

Bu haber toplam 113 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.