Yüz yıllık özlem bitti

2B arazisi hak sahipleri için Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü lokalinde dün düzenlenen tapu teslim töreni ile törene katılan 25 vatandaşa tapuları verildi. Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü Lokali’nde düzenlenen...

Yüz yıllık özlem bitti

2B arazisi hak sahipleri için Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü lokalinde dün düzenlenen tapu teslim töreni ile törene katılan 25 vatandaşa tapuları verildi. 

Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü Lokali’nde düzenlenen tören ile vatandaşlar 100 yıldır ekip biçtikleri tarlalarının tapularına kavuştular. Orman İşletme Müdürlüğü Lokali’nde düzenlenen tapu terslim törenine Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Yatağan Malmüdürü Hatice Uysal, Yatağan Orman İşletme Müdür vekili Bekir Doğan Demir, Marmaris Orman İşletme Müdürü Hasan Hakan Zeybek, Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday, daire amirleri, Malmüdürlüğü personeli ve tapu alan hak sahipleri katıldılar.

Yatağan’da 2B arazisi alımı için 241 kişinin başvuru yaptığı ve bugüne kadar 209 hak sahibine tapularının teslim edildiği öğrenildi. Tapu teslim töreninde bir konuşma yapan Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, 100 yıllık özlemin bittiğini belirterek; “Pek çok bölgede tartışma konusu olan Orman Vasfını Yitirmiş arazilerde Yatağan’da mutlu sona ulaştığımızı söyleyebiliriz. Bu da Türkiye’de ilkler arasına girdiğimiz anlamına geliyor. Vatandaşlardan aldığımız tepkilerin de olumlu olması sevindirici. Şimdi onlar 100 yıldır kullandıkları arazilerin tapusunu ellerine almanın mutluluğunu yaşıyorlar. Artık arazilerimiz elimizden alınır mı korkusu yaşamayacaklar. Kendilerine hayırlı uğurlu olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.

2B yasası kapsamında tapularını alan vatandaşlar yıllardır kullandıkları arazilerin ellerinden alınması korkusuyla yaşadıklarını belirterek; “artık rahat uyuyabileceğiz” sözleriyle durumlarını özetlediler. Tapularını alan hak sahipleri; “Bu araziler bize dedelerimizden miras kaldı. Yüzyıllardır bu arazileri kullanıyoruz. Yıllar sonra arazilerimizin tapusuna kavuştuk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.