Yürüyüş Milas’tan başladı

Özelleştirme programına alınan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik santrallerinde çalışan enerji işçileri, özelleştirmeleri protesto için sürdürdükleri eylemlere bu kez Ankara yürüyüşüyle devam etti. Dün başlayan...

Yürüyüş Milas’tan başladı

Özelleştirme programına alınan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik santrallerinde çalışan enerji işçileri, özelleştirmeleri protesto için sürdürdükleri eylemlere bu kez Ankara yürüyüşüyle devam etti. Dün başlayan yürüyüş 10 Ekim’de TBMM önünde sona erecek.

Milas Şehir Parkına fidan dikerek eylemlerine başlayan enerji işçileri daha sonra Atatürk anıtı önünde düzenledikleri basın açıklamasının ardından Ankara’ya doğru yaya olarak yola çıktı.

Enerji işçileri adına ortak açıklamayı TES-İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik yaptı. 90 yıllık birikimlerin hoyratça satıldığını ileri süren Fatih Erçelik, şöyle konuştu: "Biz enerjide özelleştirmenin işimize, aşımıza, geleceğimize, ülkemizin bağımsızlığına saldırı olduğunu, tek kurşun atmadan ülkemizi ele geçirmek ve vatana ihanet olduğunu biliyoruz. Tüm halkımızla birlikte kol kola tek yürek, tek yumruk gibiyiz. Daha önce olduğu gibi bu defa da duvara toslayacaklar. Çünkü yanımızda her gün çığ gibi büyüyen bir kamuoyu desteği var. Mücadelemiz her alanda sürmektedir."

Özelleştirme ihalesinden vazgeçilene kadar çadır nöbetinin devam edeceğini anlatan Erçelik, şunları söyledi: "Artık eylemlerimizin ve direnişimizin bölgemiz dışına, yani tüm ülke sathına yayılmasını istiyoruz. Bunun için bugün Ankara'ya yürüyoruz. Bekle bizi Ankara, biz fitili ateşledik. Biz gemileri yaktık artık geri dönmeyiz. Geliyoruz. Bu yürüyüş emeğin yürüyüşüdür, geleceğin yürüyüşüdür, umudun yürüyüşüdür. Özelleştirmeye boyun eğmeyenlerin yürüyüşüdür. Buradan çağrıda bulunuyoruz; Tüm emekçileri, emeğiyle geçinen bütün kesimleri, özelleştirmeye karşı olan tüm halkımızı bizlere destek vermeye çağırıyoruz. Perşembe günü öğleyin Ankara’da Meclis'in kapısında olacağız. Tüm halkımızı Türkiye'nin her yerinden Ankara'ya yürümeye davet ediyoruz. Yolumuz açık olsun."

Yapılan açıklamanın ardından enerji işçileri, kent meydanından Milas Yatağan Karayoluna kadar yaya yürüyerek otobüslerle Yatağan’a gitti.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.