“Yurtta Sulh Konseyi üyesi değiliz”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan darbe girişimi Çatı İddianamesinde 38 kişilik ‘Yurtta Sulh Konseyi’ üyeleri arasında yer alan ve Muğla’da Cumhurbaşkanı’na suikast girişiminden yargılanan sanıklardan...

“Yurtta Sulh Konseyi üyesi değiliz”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan darbe girişimi Çatı İddianamesinde 38 kişilik ‘Yurtta Sulh Konseyi’ üyeleri arasında yer alan ve Muğla’da Cumhurbaşkanı’na suikast girişiminden yargılanan sanıklardan Tuğgeneral Ünsal Coşkun ve Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, çatı iddianamedeki Yurtta Sulh Konseyi oldukları iddiasını kabul etmediler.

Sanıklardan Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede suikast timinin lideri olarak yer verilen Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, “Bu konsey dört veya beş kişiden oluşmuştur. Bu 38 kişi hiçbir zaman bir araya gelmedi. Ben Yurtta Sulh Konseyi’nin üyesi de değilim ” dedi.

Kara Havacılık Okul Komutan vekili Tuğgeneral Ünsal Coşkun ise ek ifadesinde, “Yurtta Sulh Konseyi ifadesini darbe günü öğrendim. 38 kişiden aynı birlikte olduğum dört kişi dışında hiç birisi ile görüşmedim. Bu konseyin üyesi de değilim” dedi.(İHA)

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.