Yükselecek Demirel anıldı

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Muğlalı Şair, Yazar ve Gazeteci Yükselecek Demirel, Menteşe Belediyesi ve Muğla Sanatseverler Derneği tarafından Konakaltı Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle anıldı.Anma etkinliğinde...

Yükselecek Demirel anıldı

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Muğlalı Şair, Yazar ve Gazeteci Yükselecek Demirel, Menteşe Belediyesi ve Muğla Sanatseverler Derneği tarafından Konakaltı Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Anma etkinliğinde bir konuşma yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Yükselecek Demirel’in Muğla’nın kültür, sanat ve basın camiasına katkı koyan duayen bir isim olduğunu söyledi. Başkan Gümüş, “Yükselecek Demirel bedenen aramızdan ayrılsa da o, şiirleri, kitapları ve eserleri ile her zaman bizlerle olacaktır. Menteşe Belediyesi olarak kentin kültürel ve sosyal gelişimine katkı koyan, sanatsal yönüyle pek çok kişiye örnek olmuş, gazeteci Yükselecek Demirel’i unutmadık. Bugün başta ailesi arkadaşları dostları ve sevenleri onun için bir araya geldiler. Onu bir kez daha saygı ve özlemle anıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Gümüş’ün konuşmasının ardından anma etkinliğine katılan Yükselecek Demirel’in arkadaşları kürsüye çıkarak Demirel ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşarak anılarını anlattılar. Daha sonra yerel sanatçılar Hüsnü Özbilgi ve Ozan Balcı, Yükselecek Demirel’in şiirlerinden besteledikleri şarkıları seslendirirlerken; Sanatçı İbrahim Ethem Yağcı ve Uygar Karaca’da bağlama ile çaldıkları şarkılarıyla Demirel’i andılar. Etkinliğin sonunda Yükselecek Demirel’in eşi ve ailesine gün anısına Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından plaket takdim edildi.

Bu haber toplam 214 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.