Yüksekokul Belediye Meclisinde

2009 yılında temeli atılan Yatağan-Dipsiz yolu Güney yakası mevkisindeki Yatağan Yüksek Okul inşaatının durumu Yatağan Belediye Meclisi'nin gerçekleştirdiği Temmuz ayı toplantısının ana gündem maddesiydi.Toplantıda konunun...

Yüksekokul Belediye Meclisinde

2009 yılında temeli atılan Yatağan-Dipsiz yolu Güney yakası mevkisindeki Yatağan Yüksek Okul inşaatının durumu Yatağan Belediye Meclisi'nin gerçekleştirdiği Temmuz ayı toplantısının ana gündem maddesiydi.

Toplantıda konunun bir daha ki meclis toplantısına kadar çözüme kavuşturulması gerektiği belirtilirken, Madenler Köyü yakınlarındaki Yatağan Belediyesi'ne ait 61 dönümlük arazinin Yüksekokul inşaatının tamamlanması için kullanılabileceğinin sinyalleri de verildi. Yaklaşık 1 saat süren toplantının büyük bölümü Yüksekokul inşaatının durumunun görüşülmesine ayrılırken, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık Belediye Meclis üyelerine seslenerek; “Belediyemizin girişimleriyle 2009 yılında Yüksekokul binasının temellerini attık. Ancak kaynak yetersizliği nedeniyle bina üzerindeki çalışmalar tamamlanamadı.

Bu konuda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü ile de görüşmelerimiz oldu. İlk etapta olumlu yanıt almış olsak ta şu an itibariyle Rektörlük katkılarıyla yapılabilecek bir çalışmaya onay verilmedi” dedi.

Yüksekokul inşaatının tamamlanarak hizmete girmesinin Yatağan için çok önemli olduğuna vurgu yapan Işık;  “Okulun yeni binasında hizmete girmesi Yatağan'ın ekonomik gelişimi için önemli olduğu kadar sosyal gelişimi için de etkili olacaktır. Ne yazık ki Yatağanlı hayırseverlerimiz bunun pek farkına varabilmiş değil. Ancak bütün zorluklara rağmen Yüksekokul inşaatı ya bitecek ya bitecek. Bu amaçla bazı planlarımız var. Ağustos ayı Belediye Meclis Toplantısı'na kadar bu işi çözüme kavuşturmamız gerekli” diye konuştu.

Söz konusu komisyonun oluşturularak, gerekli girişimlerde bulunulması Belediye Meclis Üyeleri'nin ortak kararıyla kabul edildi. Ayrıca toplantıda Belediyeye ait Madenler Köyü mevkiindeki 61 dönümlük arazinin Yüksekokul yararına kullanılabileceğinin gündeme getirilmesi dikkat çekti.

Özel bir şirketin arazi için teklifte bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık; “Yatağan Belediyesi olarak kaynaklarımızı en doğru şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Söz konusu 61 dönümlük arazi üzerinde konut yapımı amacıyla teklif var. Bunun karşılığında Yüksekokul inşaatının şirket tarafından tamamlanması ve bunun yanında belli bir miktarda dairenin belediyemize tahsisi söz konusu. Ancak gerekli araştırmaları, kar-zarar hesabını yapmadan böyle bir işe girilmesi uygun değil. Bu nedenle oluşturulacak olan komisyon bir takım görüşmelerde bulunacak ve değerlendirme yapılacak. Ancak artık zaman kaybına tahammülümüz yok. Bütün bu değerlendirmeler 1 ay içinde yapılmalı” şeklinde konuştu.

Ayrıca toplantıya katılan sivil toplum kuruluşları temsilcileri de, Yüksekokul inşaatının bir an önce tamamlanmasının gerekliliğine vurgu yaparlarken, binanın tamamlanması için sivil toplum kuruluşlarının gereken desteği vereceği belirtildi.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.