Yukarı Yayla baharı şenlikle karşıladı

Yatağan Yukarı Yayla Mahallesi ‘Keşkek ve Bahar Şenliği’nin 3’üncüsü tam bir dostluk kardeşlik içinde yapıldı. Yukarı Yayla Mahallesinde ormanlık alanda yapılan Şenliğe ilgi büyüktü.Muğla Büyükşehir Belediyesi ve...

Yukarı Yayla baharı şenlikle karşıladı

Yatağan Yukarı Yayla Mahallesi ‘Keşkek ve Bahar Şenliği’nin 3’üncüsü tam bir dostluk kardeşlik içinde yapıldı. Yukarı Yayla Mahallesinde ormanlık alanda yapılan Şenliğe ilgi büyüktü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Yatağan Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen 3. Geleneksel Yukarıyayla Keşkek Festivali’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Festivale, Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Yatağan Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Ocak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mahalle Muhtarı Esat Gök ve Festival Komite Başkanı Ali Gök’ün uğraşları sonucu bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivale katılan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde alandaki yerini alarak piknik yapma şansı oldu her taraf panayır yerine döndü.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Mahalle Muhtarı Esat Gök, bölge insanını bir araya getirmek ve kaynaşmalarını sağlamak için düzenlemeye başladıkları Geleneksel Yukarı Yayla Keşkek Festivali’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, katkılarından dolayı Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Yatağan Belediyesi’ne teşekkür etti.

Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık ise, bu tür etkinliklerin toplumun stresini atmasındaki önemine vurgu yaptı.

Festivallerin birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk ve barışa katkı sağladığını kaydeden Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık; “Birbirimizi sevmeliyiz, birbirimize saygı göstermeliyiz. Bu dünyada çok fazla hırsın yeri yok. Vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza göz dikenlere karşı hep beraber birlik ve dirliğimizi göstermek zorundayız. Onun için Atatürkçü ve cumhuriyetçi çocuklar yetiştirmeliyiz ki ülkemizi karanlığa hapsetmeyelim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından festivalin düzenlenmesinde katkı sağlayan Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık ,Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Anka İnşaat, Karakoç İnşaat ve Yatağan Sürücü Kursu’na plaket takdim edildi.

Daha sonra alanda hazırlanan keşkeklerin kapakları açıldı ve vatandaşlara ikram edildi.

Festival, mahalli sanatçıların konseri, Ahi Sinan Folklor Araştırma Derneği’nin halk oyunu gösterisi, Ahmet Durmuş ve Ankaralı Ayşe’nin konserleriyle sona erdi.

Festivale katılan vatandaşlar da şarkılara eşlik ederek akşamın ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlendi.

Bu haber toplam 301 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.