Yücelen’de Tıbbı Onkoloji Birimi açıldı

1996 yılından beri “İnsana Saygı” sloganını prensip haline getiren, bölge halkına en iyi ve en kaliteli sağlık  hizmetini vermeyi ilke edinen ve Muğla'da ilklerin hastanesi olan  Özel Yücelen Hastanesi Tıbbi Onkoloji...

Yücelen’de Tıbbı Onkoloji Birimi açıldı

1996 yılından beri “İnsana Saygı” sloganını prensip haline getiren, bölge halkına en iyi ve en kaliteli sağlık  hizmetini vermeyi ilke edinen ve Muğla'da ilklerin hastanesi olan  Özel Yücelen Hastanesi Tıbbi Onkoloji Ünitesini açtı.

Muğla Bölge halkı için büyük önem taşıyan, hastanenin  C Bloğu 4. Kat Biriminde hizmet vermeye başlayacak olan  Onkoloji Merkezi ile ilgili basın açıklamasında bulunan Özel Yücelen Hastanesi Başhekimi Dr.V.Sumur Gazezoğlu; “ Merkezimiz oldukça donanımlı bir yatak kapasitesine sahip olmakla birlikte, diğer tıbbi birimlerimizle entegre içersindedir, en son teknoloji ürünü olan tıbbi cihaz envanterine sahiptir.  Açılış için özellikle 01 – 07 Nisan Kanser Haftasını bekledik. Halkımızın Kanserle mücadele konusunda daha fazla bilgi sahibi olmasını istiyoruz. Onkoloji Merkezimiz'in turizm merkezi olan Muğla'mız için önemi oldukça büyüktür çünkü, Muğla ve çevresi onkoloji alanında oldukça yüksek bir hasta popülasyonuna sahip olmasına rağmen tamamen dışa bağımlı konumda idik. Hastalarımız kemoterapi, radyoterapi (ışın tedavisi), nükleer tıp uygulamaları, radyoaktif iyot (atom) tedavisi, kanser tarama gibi tanı ve tedavi işlemleri için İzmir, Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlere gitmek durumunda kalıyordu. Tam kapasite ile hizmete açılmış olan merkezimiz sayesinde onkoloji alanında her türlü teknik, tıbbi donanımın yanında kalifiye hekimlerimiz marifetiyle bölge insanına hak ettiği hizmeti verecek duruma gelmiştir. Merkezimizin açılmasıyla insanımızın dışa bağımlılığı tamamen ortadan kalkmış durumdadır artık hiç kimse bu nedenden dolayı başka yerlere gitmeyecek. Hedefimiz, sadece Muğla ve çevresine değil, uzak illerden ve hatta yurt dışından gelecek onkoloji hastalarına da hizmet vermektir ” dedi.

Merkezin açılışında Başhekim V.Sumur Gazezoğlu  tarafından basına tanıtılan Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. H.İbrahim Petekkaya ise; “ Ülkemizde vefat eden her beş kişiden birinde ölüm nedeni kanser olduğunu biliyoruz.  Kanser tanı ve tedavisi multidisipliner bir anlayışla gerçekleştirilmektedir ” açıklamasında bulundu.

Hedefe yönelik akıllı ilaç dönemi

Tıbbi Onkoloji Kliniği’nde; kemoterapi odaları ve kemoterapi ilaç hazırlama kabini bulunduğunu belirten Doç. Dr. H.İbrahim Petekkaya ; “Kemoterapinin amacı, hastalığı tedavi etmek, hastalığın yayılmasını önlemek, ameliyat sonrası nüksetme olasılığını azaltmak, ameliyat veya ışın tedavisi öncesi hastalığı küçültmektir. Son yıllarda onkolojik tedavinin görünen yüzü değişmeye başlamıştır. Hedefe yönelik tedavi adı verilen bu yöntemlerle, kişiye ait kanser hücresinde özel genetik mutasyon çalışmaları yapılarak tedavi hedeflenmektedir. Böylece hem etkili bir tedavi yapılmakta, hem de yüksek başarı oranı elde edilmektedir. Özellikle Hacettepe Üniversitesinde geçirdiğim tecrübeden dolayı hastalara en güncel hedefe yönelik tedavileri veriyorduk. Hastalar bu yeni akıllı ilaç tedavisi altında saç dökülmesi, şiddetli bulantı kusma gibi bildiğimiz klasik kemoterapi yan etkilerinden kurtulmaktadırlar. Yeni geliştirilen ve dünyada kabul gören bu ilaçlar, Türkiye’de de özellikle; meme, akciğer, kolon, yumurtalık kanseri, prostat kanseri ve melanom tedavisinde kullanılmaktadır. Kişinin tümör hücreleri hedefe yönelik ilaca uygunluk açısından test edilerek (başvuran bütün hastalarımıza bu özel testler tarafımızca istenmekte ve kısa zamanda sonuçlandırılmaktadır), hastanın bu tedaviden maksimum yarar sağlaması mümkünse hedefe yönelik ilaç tedavisine başlanmaktadır. Muğla'da ’da kanser tedavisinde önemli bir adım atan hastanemizde, deneyimli ekibimizle birlikte hedefe yönelik en güncel akıllı ilaç tedavisi ile hizmet vermekteyiz” şeklinde konuştu.

Doç.Dr. H.İbrahim Petekkaya kimdir?

Tıp Eğitimini Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi1993-2000 yılları arasında aldı. İç Hastalıkları alanında Uzmanlığını 2003-2008 yılları arasında Çukurova Üniversitesinden aldı. Tıbbi Onkoloji alanındaki uzmanlığını ise Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2010-2013 yılları arasında aldı. 2015 yılında Hacettepe Kanser Enstitüsü’nde Doçentlik ünvanını almıştır. Tıbbi Onkoloji Derneği, Türk Onkoloji Grubu ve Avrupa Medikal Onkoloji Derneğine üyelikleri bulunmaktadır. Halen Türk Onkoloji Grubunda Genç Araştırmacılar başkanlığını yürütmektedir.

Doç.Dr.Petekkaya'nın yaptığı işlemler: Meme Kanseri, Kolon Kanseri, Akciğer Kanseri, Mide Kanseri, Baş-Boyun Kanseri, Prostat Kanseri, Mesane Kanseri, Testis Kanseri,Kemik ve Yumuşak Doku Kanserleri, Rahim ve Yumurtalık Kanseri takip ve tedavisi,  Lenfoma Tedavisi, Güncel moloküler hedefli akıllı ilaç ve aşı tedavileri, kemoterapi tedavisinin verilmesi ve takibi yer almaktadır.

Bu haber toplam 961 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.