Yücelen’de önemli ameliyat

Özel Yücelen Hastanesi’nde bir önemli ameliyat daha gerçekleştirildi. 54 yaşındaki hastanın kalp kapağı Valvüloplasti yöntemi ile tamir edildi.Muğla Özel Yücelen Hastanesi’nde bir önemli ve başarılı ameliyat daha gerçekleştirildi....

Yücelen’de önemli ameliyat

Özel Yücelen Hastanesi’nde bir önemli ameliyat daha gerçekleştirildi. 54 yaşındaki hastanın kalp kapağı Valvüloplasti yöntemi ile tamir edildi.

Muğla Özel Yücelen Hastanesi’nde bir önemli ve başarılı ameliyat daha gerçekleştirildi. 54 yaşındaki Gülser Harman adlı vatandaşınkalp kapağı valvüloplasti  yöntemi ile onarıldı.

Muğla Yücelen Hastanesi Kardiyoloji Polikliniğine göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetleri   Yard. Doç.Dr.Nuri Köse tarafından  valvüloplasti ( mitral kalp kapağının balonla tedavisi ) yöntemiyle son buldu.

Gerçekleştirilen işlem hakkında bilgi veren Yard.Doç.Dr.Nuri Köse “ yaklaşık bir yıl önce başlayan ve gittikçe artan, göğüs ağrısı, nefes darlığı şikayetiyle  kardiyoloji kliniğimize başvuran  hastamıza yaptığımız tetkikler sonucu kalbindeki mitral kapakta romatizmal hastalığa bağlı olarak gelişen darlık olduğu tespit ettik. Daralan mitral kapağa açık cerrahiye gerek kalmadan "Innoue balon mitral valvuloplasti" yöntemi uyguladık böylece ameliyatsız  mitral kapağı genişlettik, hastamız sağlığına kavuştu, şikayetleri giderildi. Normal şartlarda 4-6 santimetrekare olan kapak alanı 1 santimetre kareye düşmüş ve hastanın hareket kapasitesi de oldukça gerilemişti. Hasta kendi ifadesi ile evindeki bir odadan diğerine giderken nefes nefese kalıyordu. Hastanın nefes darlığının yanında diğer şikayetleri de göz önüne alınarak, kalp kapağının balon yöntemi ile genişletilmesine karar verildi. Böylece açık cerrahiye gerek kalmadan hastamız sağlığına kavuştu" dedi.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.