Yörüklerden temsili göç

Milaslı Yörükler kültürlerini unutturmamak için kente temsili göç gerçekleştirdi.  Kalabalığın ilgi çeken bakışları arasında Atatürk anıtına kadar Yörük kıyafetleri ile at, eşek, deve ve davul zurna eşliğinde...

Yörüklerden temsili göç

Milaslı Yörükler kültürlerini unutturmamak için kente temsili göç gerçekleştirdi.  Kalabalığın ilgi çeken bakışları arasında Atatürk anıtına kadar Yörük kıyafetleri ile at, eşek, deve ve davul zurna eşliğinde oynayarak göçünü gerçekleştiren Yörükler sağanak yağışın artması ile programı tamamlayamadan alandan ayrıldı. Milas ilçesinde 2 yıl önce kurulan Yörük Türkmen Kültür Derneği Yörük kültürünün unutulmaması adına gerçekleştirdiği etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.

Yörük Göçünün konu edildiği etkinlikte dernek binası önünde buluşan, Muğla ve Aydınlı Yörükler burada kortej eşliğinde temsili göçlerini gerçekleştirdi. Yörük kıyafetleri ve at, eşek, develerini çekerek gerçekleştirilen göçe davul zurna ekibi de müziği ile eşlik etti.

Milas Protokolü adına Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Sağlıcak, 23 Dönem Muğla Milletvekili ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Aday Adayı Fevzi Topuz, AK Parti Milas İlçe Başkanı Av. Bülent Demir, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Barış Saylak, Köy ve Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlik güzel görüntülere sahne olurken teşekkür konuşması Milas Yörük Türkmen Kültürü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Kara tarafından yapıldı.

Etkinlik sağanak yağmur başlayınca tamamlanamadan yarım kaldı.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.