Yörüklerden, Kocadon’a ziyaret

Yeni kurulan Bodrum Yörük Obası Derneği (BODYOD) Yönetim Kurulu, derneği tanıtmak ve derneğin çalışmaları hakkında bilgi vermek amacıyla Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.Bodrum Belediyesi Başkanlık...

Yörüklerden, Kocadon’a ziyaret

Yeni kurulan Bodrum Yörük Obası Derneği (BODYOD) Yönetim Kurulu, derneği tanıtmak ve derneğin çalışmaları hakkında bilgi vermek amacıyla Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.

Bodrum Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen ziyarette Bodrum Yörük Obası Derneği Başkanı Perihan Tiriç’e Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, Dernek Başkan Yardımcısı Hayrullah Kayacan, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Başar Bıyıklı, Ahmet Balcı ve Fatih Gezici ile dernek üyeleri katıldı. Bodrum Belediye Meclis Üyesi Mustafa Saruhan ile Celal Yıldızhan da ziyarete eşlik edenler arasındaydı.

Daha önce Yalıkavak Folklor Araştırmaları Derneği’nin (YALFAD’ın) başkanlığını yaptığını ifade eden Perihan Tiriç, BODYOD’u 13 Ocak 2016 tarihinde kurduklarını belirterek, “Bu kültür hepimizin kültürüdür. Yörük kültürünün, bizleri bir araya getirecek en iyi kültür olduğunu düşünerek bu derneği kurmak ve başkanlığını yapmak için çaba verdim. Dernek olarak gerek eski YALFAD üyelerimizle çevremdeki tüm arkadaşlarımla buna gönül verenlerle, gerek tüm Bodrum ve çevresi ile birlikte siyasi görüş ayrımı gözetmeden ben değil biz varız diyoruz” dedi.

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan da, Muğla genelinde Bodrum ile birlikte altı Yörük Türkmen derneği bulunduğunu söyledi. Akcan, “Derneğin Bodrum’da kısa zamanda hak ettiği değeri göreceğine inanıyorum. Bodrum, Yörük - Türkmen yurdudur. Onun için yaklaşık 2 yıldır burada altyapı çalışmalarımız devam etmekteydi ve Allah nasip etti. Yalıkavak’taki YALFAD derneğimiz kendisini feshederek Bodrum Yörük Obası Derneği resmi adını aldı. Bodrum bizim için, kültür bizim için çok önemli. Bir milleti yok etmek için önce kültürünü yok etmelisin. Yörük - Türkmen kültürü Türk’ün özü, mayasıdır. Bu kültürde sevgi var, hoş görü var. Çünkü konargöçer olduklarından dolayı bu güne kadar hem her gittikleri yerlerin kültürlerini almışlar hem buralara kendi kültürlerini götürmüş, harmanlamışlar. Dolayısıyla kavga etmeyi değil, herkesle geçinmeyi öğrenmişler. Bu da hoşgörüyü oluşturan en büyük etmen olmuş.” dedi.

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan ayrıca Başkan Mehmet Kocadon’u, bu yıl 27 – 28 Mayıs tarihlerinde Düzeyn Yaylası’nda yapılacak olan Muğla 9. Yörük Türkmen Şenliği’ne davet etti.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, her iki dernek başkanına da çalışmalarında başarılar dileyerek, geleceğe umutla bakabilmek için yerel ve kültürel değerlerin korunmasının önemine dikkat çekti. Bir belediye başkanı olarak yerel ve kültürel değerlerin korunması ve yaşatılması için yapılan çalışmalara elinden geldiğince destek olmaya çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Kocadon, “Ben gelenek ve göreneklerine, örf ve adetlerine bağlı bir aileden geliyorum. Bu değerlerimizi yaşatmak için de hem Mehmet Kocadon olarak hem belediye başkanı olarak elimden geldiğince, çoklu kültüre sahip günümüz koşulları içinde bile çaba gösteriyorum. Sizleri de bu bağlamda sunmuş olduğunuz hizmetlerinizden ve planladığınız çalışmalarınızdan ötürü kutluyorum. Başarılarınızın daim olmasını diliyorum.” dedi.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.