Yörükler Türkmenistan’da buluştu

UNESCO  tarafından kültürel değer olarak kabul edilen nevruz bayramı Balkanlar’dan Çin’e kadar çok geniş bir coğrafyada coşkuyla kutlanmaktadır. Ayrıca,Devlet Başkanları veya Cumhurbaşkanları düzeyinde temsil ile bölgedeki...

Yörükler Türkmenistan’da buluştu

UNESCO  tarafından kültürel değer olarak kabul edilen nevruz bayramı Balkanlar’dan Çin’e kadar çok geniş bir coğrafyada coşkuyla kutlanmaktadır. Ayrıca,Devlet Başkanları veya Cumhurbaşkanları düzeyinde temsil ile bölgedeki ülkelerden birinde münavebeli olarak uluslararası kutlama yapılmaktadır. Bu yılki uluslararası kutlamalar Türkmenistan’da yapıldı.Türkmenistan’daki kutlamalara Cumhurbaşkanımızı temsilen Cumhurbaşkanının özel uçağıyla Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız, Muğla Milletvekili Ali Boğa ve Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk katıldı.

Türkmenistan’daki Nevruz  kutlamalarında Muğla Milletvekili Ali Boğa, Muğlalı Yörüklerle bir araya geldi.

Nevruz kutlamalarında Yörükleri temsil etmek üzere Türkmenistan’a giden Muğla Yörük Obaları başkanı Orhan Akçan ve Yörük ekibi milletvekillerini karşılarında görünce şaşırdılar. Hanımların gözleme yapıp ikram ettiği törenler çok renkli geçti.

Ahal Yaylasında Muğla Zeybeği

Türkmenistan, İran, Afganistan, Tacikistan, Pakistan’ın  Devlet Başkanları ve Cumhurbaşkanları düzeyinde, Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Tataristan, Kazakistan Cumhurbaşkanlarını temsilen Bakan düzeyinde ve Birleşmiş Milletler Başkan Yardımcısının katıldığı Nevruz törenlerinde Yörük Obaları Ekibi tarafından sunulan Muğla yöresinin türkü ve zeybekleri ülke temsilcilerince beğeni ve ilgiyle izlendi.

Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk’le birlikte Muğlalı Yörüklerle kucaklaşan Ali Boğa, Yörük kıyafetlerini giymeyi de ihmal etmedi.

Türk dünyasının bir araya geldiği Aşkabat Ahal yaylasından dönen Ali Boğa, bir Yörük çocuğu olarak Yörük kültürünün Türkmenistan’da temsil edilmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Bu haber toplam 113 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.