Yörük Obaları’ndan Güvençer’e ziyaret

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Vali Güvençer’e nezaket ziyaretinde bulundu.Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Güvençer, “Yörük Obaları Derneği’nin geleneksel kültürümüzün...

Yörük Obaları’ndan Güvençer’e ziyaret

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Vali Güvençer’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Güvençer, “Yörük Obaları Derneği’nin geleneksel kültürümüzün yaşatılmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına bulunduğunu katkıdan dolayı sizlere teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan ise ziyarette yaptığı açıklamada, “Sayın Valim, öncelikle yeni göreviniz hayırlı olsun. İlimize hoş geldiniz. Dernek olarak örük kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda bu yıl 25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde Yılanlı mevkisindeki Muğla Yörük Ormanı'nda 6. Yörük Türkmen Şenliği'ni düzenledik. Amacımız, Yörük Türkmen geleneğini yaşatmak ve geçlerimize bu geleneği miras bırakmak. Bu yılki Yörük Türkmen Şenliğimizi yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 35 bin kişi izlemek için Yılanlı Yaylası'na geldi. Sayın Valim, gelecek yıl ki şenliğimizi sizleri de aramızda görmek isteriz.” dedi.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.