Yörük Müzesi’ne yoğun ilgi

Türkiye’nin ilk ve en büyük özel Yörük müzesi olan Fethiye’nin Kargı Köyü’ndeki Enver Yalçın Yörük Müzesi bu yılda tatilcilerin akınına uğruyor.Özellikle yurt dışında yaşayan gurbetçilerle yerli ve yabancı turistler...

Yörük Müzesi’ne yoğun ilgi

Türkiye’nin ilk ve en büyük özel Yörük müzesi olan Fethiye’nin Kargı Köyü’ndeki Enver Yalçın Yörük Müzesi bu yılda tatilcilerin akınına uğruyor.Özellikle yurt dışında yaşayan gurbetçilerle yerli ve yabancı turistler 150–200 yıllık Yörük eşyalarının bulunduğu müzeyi gezerken hayranlıklarını gizleyemiyorlar. Yörük müzesine 5 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca yaklaşık 7 bin kişinin ziyaret ettiği öğrenildi.

Fethiye ilçesine bağlı Kargı Köyü’nde Enver Yalçın isimli turizmci tarafından 6 yıl önce hizmete açılan Yörük Müzesine Ramazan Bayramı ve sonrasında adeta ziyaretçi akını yaşanıyor. 5 günlük bayram tatilini geçirmek üzere Fethiye’yi tercih eden tatilcilerin yanı sıra gurbetçilerle yerli ve yabancı turistler Fethiye’den ayrılmadan Kargı Köyünde bulunan Enver Yalçın’a ait Yörük Müzesini gezerken sergilenen iki bin beş yüz civarındaki eserlere adeta hayran kaldılar. Yörük Kültürünü ve Fethiye’yi tanıtmak adına 6 yıl önce kurulan ve her geçen gün ilginin arttığı Kargı Köyü Yörük Müzesi İlçenin tanıtımına da büyük katkı sağlıyor. Müzeye ziyarete gelen vatandaşlara müzeyi gezdiren ve tek tek eserler hakkında bilgiler aktaran Müze Sahibi Enver Yalçın Bayram tatili nedeniyle Yörük Müzesine gerçekleşen ziyaretlerde normal güne göre en az 3 kat artış olduğunu ve Ramazan Bayram tatili için gelen vatandaşların büyük bir bölümünün Yörük Müzesini ziyaret ettiğini kaydetti. İsteyen herkesin müzeyi ücretsiz olarak gezip müzede bulunan eserleri görebileceklerini kaydeden Enver Yalçın, Müzeyi ziyarete gelen tüm misafirlere tek tek müzeyi gezdirip içeride bulunan eserler hakkında bilgiler verdiklerini hangi eserin ne işe yaradığını anlatarak hem kültürümüzü hem de ilçemizi tanıtmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Enver Yalçın, “Eskiden atalarımızın kullandığı eserlerden oluşan Yörük Müzemizde bulunan eserler ile Fethiye Turizmine ve Kültürüne katkı sağlamaya çalışıyoruz. Yörük müzemiz sayesinde hem Fethiye ilçemizi tanıtıyoruz, hem de eskiden atalarımızın ne zorluklarda yaşam sürdüklerini bu müzemizde bulunan iki bin beş yüz civarındaki eserimiz ile anlatmaya çalışıyoruz. Buraya gelen tüm vatandaşlarımız hiçbir ücret ödemeden Yörük müzesini gezerek eserleri görüp inceleme fırsatı buluyorlar. Müzemize ziyarete gelen tatilcilerimiz en fazla tarım işlerinde kullanılan eserlere ilgi gösteriyorlar. Yörük Müzemize her gün yoğun bir ziyaretçi trafiği var. Ancak Ramazan Bayramı nedeniyle Fethiye’ye tatil amaçlı gelen vatandaşlarımızın da müzeyi ziyarete gelmeleri nedeniyle müze bayram sürecinde yoğun bir ziyaretçi ağırladı. Ramazan Ayı nedeni ile her yerde olduğu gibi bizde de turizm biraz sıkıntılı geçti. Fakat Ramazan Bayramı’nın ilk gününde başlayan yoğun ziyaretçi akını ile müzemiz günlük yaklaşık 600 misafir ağırlıyor ” diye konuştu.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.