YÖRÜK ATEŞİ YILANLIDA YANACAK

1 Haziran Pazar günü Yılanlı Yaylasında 7’ncisi gerçekleştirilecek olan Geleneksel Muğla Yörük Türkmen Şenliği için hazırlıklar tamamlandı. Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan ve beraberindeki yönetim kurulu,...

YÖRÜK ATEŞİ YILANLIDA YANACAK

1 Haziran Pazar günü Yılanlı Yaylasında 7’ncisi gerçekleştirilecek olan Geleneksel Muğla Yörük Türkmen Şenliği için hazırlıklar tamamlandı. Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan ve beraberindeki yönetim kurulu, dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyerek şenlik hakkında bilgi verdi.

Muğla Yörük Türkmen Şenliğini önümüzdeki yıllarda kapsamını daha da genişletmek ve şenliğin bir festival havasında kutlanması için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Dernek Başkanı Orhan Akcan, “Yörük ve Türkmen kültürünün yaşatılması ve geleneklerin gelecek kuşaklara aktarılması temel gayemizdir. Yörüklük bir etnik olgu değildir, geleneksel bir meslektir. Kendi yaşam tarzı ve kültürünü oluşturması bakımından Yörüklük, toplumsal bir olgu ve kültür olarak farklı bir hayat tarzı oluşturmuştur. Yörüklük milli bünyemizde ve mille kültürümüzde önemli bir yer işgal etmektedir. Derneğimiz, Yörük ve Türkmenlerin yüz yıllardır yoğun yaşadığı ilimiz ve çevresindeki kırsal bölgenin, sosyal ve kültürel gelişmesine öncülük etmeyi hedefleyen bir sivil toplum kuruluşudur” dedi.

Akçan, bu yılki şenliğe katılımın yoğun olacağını ifade ederek “Şenliğimize Kırım Tatar Türkleri-Doğu Türkistan Irak Türkmen Cephesi-Suriye Türkmenleri-Türkmenistan, Azerbaycan Türk Boyları Konfederasyonu-Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu-Var Erciş Türkmen Derneği, Kars Terekeme Karapapak Türkleri, İzmir Öz Muğlalılar Derneği’nin yanı sıra, 45 ilden katılım olmasını bekliyoruz.”diye konuştu.

Başkan Akcan, şölen alanına gelen misafirlerin rahatsızlık duymamaları ve istenmeyen olayların önüne geçmek amacıyla kesinlikle ateşli silaha ve program dışı davul zurnaya müsaade edilmeyeceğine de vurgu yaparak, şenlikte yerel ve ulusal sanatçıların konserlerinin yanı sıra halk oyunları, davul zurna ve ince saz gösterileri olacağını sözlerini ekledi.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.