Yörük Ateşi Seydikemer’de yandı

Seydikemer Belediyesi’nin ana sponsorluğunda yapılan Beşkaza Yaylaları Yörük Türkmen Kültür Şenliğine Anadolunun değişik illerinden binlerce kişi katılırken gecenin geç saatlerine kadar süren programa katılan ziyaretçi...

Yörük Ateşi Seydikemer’de yandı

Seydikemer Belediyesi’nin ana sponsorluğunda yapılan Beşkaza Yaylaları Yörük Türkmen Kültür Şenliğine Anadolunun değişik illerinden binlerce kişi katılırken gecenin geç saatlerine kadar süren programa katılan ziyaretçi sayısının 30 bin dolaylarında olduğu öğrenildi

Büyükşehir Yasası ile ilçe olan Seydikemer’de ilçe belediyesi, köylerdeki gelenekleri yaşatmayı sürdürüyor.  24 Ağustos’ta da Seki Güreşlerini yapmayı planlayan Seydikemer Belediyesi, 17 yıldır köylüler tarafından düzenlenen Boğalar Yörük Şenliği’ni Beşkaza Yaylaları Yörük Türkmen Kültür Şenliği adı altında büyüterek Batı Akdeniz ve Güney Ege’yi kapsayan daha büyük bir organizasyona dönüştürdü. Bölge genelindeki bütün Yörük Türkmen Derneklerinin geniş bir katılım gösterdiği şenliğe Bursa, Bilecik, Kütahya, İzmir, Eskişehir, Kırşehir, Şanlıurfa gibi illerden de 100 kadar dernek katıldı. Programı Kanal F ve 21. YY TV gibi yerel kanalların yanı sıra, Akdeniz Tv, Kanal 15, Pamukkale TV gibi bölgesel kanallar ile ulusal bazda yayın yapan TRT, Show TV, Rumeli TV, BengüTürk, ART, Köy TV ve Meltem TV takip etti. Şenlik, Özgür Avrupa Radyosu Aracılığı ile önümüzdeki günlerde 28 ülkede anlatılacak.

TEMSİLİ YÖRÜK GÖÇÜ

Seydikemer’e 50 km uzaklıkta 1200 rakımlı Boğalar Mahallesi’ndeki Mesire Yerinde yapılan şenliğe binlerce vatandaşın yanı Muğla protokolü de büyük ilgi gösterdi. Muğla Valisi Mustafa H. Güvençer, Muğla Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nurettin Demir, Ali Boğa, Yüksel Özden, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Garnizona bağlı komutanlar, mahalle muhtarları, çevre il ve ilçelerin belediye başkanları ile binlerce vatandaş katıldı. 12 saat süren program boyunca 50’nin üzerinde sanatçı, şenliğe gelenleri müziğe ve eğlenceye doyurdu. Türk kültürüne ait pek çok oyun ve gösterinin de sergilendiği şenlikte 50 km’lik bayrak koşusu, Yörük göçü, kız isteme- alma,  öküz tiyatrosu gibi bazı etkinlikler, katılımcılara büyük keyif yaşattı.

BAŞKAN DEVEYE BİNDİ

Şenlikte yaşanan bu coşkuya zaman zaman protokol mensupları da eşlik etti. Örneğin Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Yörük kıyafetleri ile deveye binerken Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise ata bindi. Milletvekili Ali Boğa Yörük Otağı kurarak otağına gelen konuklara keşkek ikram etti yine bir başka vekil Yüksel Özden deve at üstündeki ilerleyen gelin göçünün yolunu kesti. 14 bin kase bulgur pilavının ikram edildiği şenlikte Seydikemer Belediyesi’nce konuklara 20 bin kişilik yemek ikramı yapıldı. Giyim, içecek ve giyecek standları açan seyyar satıcıların da yüzünün güldüğü şenlik, gece 23:30’da sona ererken Belediye Başkanı Yakup Otgöz yaptığı konuşmada şenliği bu günlere getiren eski muhtar Bahri Boğa’ya teşekkür etti. Tertip Komitesinde yer alan yeni muhtar Halil Aydın’a Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu’na, Fethiye Yörük Türkmen Dernek Başkanı Ramazan Kıvrak’a ve Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birlik Başkanı Turgut Tokmak’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bu haber toplam 128 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.