Yöresel kıyafetleri yaşatılıyor

Bodrum Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu öğretmenlerinden Aynur Aydoğan ile kursiyerler, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.Ziyarette okul yetkilisi ve kursiyerler, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet...

Yöresel kıyafetleri yaşatılıyor

Bodrum Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu öğretmenlerinden Aynur Aydoğan ile kursiyerler, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette okul yetkilisi ve kursiyerler, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u, 26 Mayıs 2017 tarihinde Bodrum Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından düzenlenecek olan defileye davet etti. Bodrum’un geleneksel kıyafeti “Temel Devran”ı yaşatmak ve Bodrum dışında tanıtmak için etkinlikler yapacaklarını da belirterek Başkan Kocadon’dan bu konuda destek istedi.

Yerel değerlerimizi yaşatmak adına hazırlanan etkinlik için Bodrum Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu yetkililerine ve emeği geçen kursiyerlere teşekkür eden Başkan Kocadon, “Temel devran, hepimizin bildiği gibi geleneksel bir kıyafetimizdir. Bu geleneği de tanıtmak ve yaşatmak için Bodrum Belediye Başkanı olarak elimden gelen her türlü desteği vermeye hazırım. Bizler geçmişimize, yerel ve kültürel değerlerimize sahip çıktığımız sürece ancak var olabiliriz. Bu düşüncelerle sizlerin, elimden geldiğince her zaman olduğu gibi yanınızda olmaya devam edeceğim." dedi.

Bodrum düğünlerinin vazgeçilmezi, kına gecelerinde giyilen geleneksel bir kıyafet olan temel devranı yaşatmak amacıyla 29 yıldır düzenlenen kurslardan bugüne kadar yaklaşık 10 bine yakın kursiyer faydalandı. 2016 yılı Eylül ayında açılan ve 180 kursiyerin katıldığı son kurslarda ise 30 adet yeni temel devran ve tel kırma hazırlandı.

El emeği göz nuruyla hazırlanan bu yöresel kıyafetler, 26 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenecek olan defilede görücüye çıkacak.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.