Yönelt’ten Model Tasarım Sergisi

Muğla Özel Yönelt Koleji, düzenlediği Fen bilimleri Uygulamaları Model Tasarım Sergisi’nde Fen Bilimleri Projelerindeki başarılarını sergiledi.Haber MerkeziMuğla’da Elit Kolej olarak, 2013- 2014 Eğitim ve Öğretim yılında...

Yönelt’ten Model Tasarım Sergisi

Muğla Özel Yönelt Koleji, düzenlediği Fen bilimleri Uygulamaları Model Tasarım Sergisi’nde Fen Bilimleri Projelerindeki başarılarını sergiledi.

Haber Merkezi

Muğla’da Elit Kolej olarak, 2013- 2014 Eğitim ve Öğretim yılında eğitim öğretime başladı. Muğla’nın en donanımlı özel okulu olarak hizmete açılan okulda, Muğla’nın en deneyimli ve başarılı öğretmenleri görev aldı. Özel yönelt Koleji, Proje Koordinatörü Mehmet Ali Onaran tarafından düzenlenen Fen Bilimleri Uygulamaları Model Tasarım Sergisinde, öğrenciler derslerde ve ünitelerinde gördükleri Fen Bilimleri derslerini kafalarında canlandırarak, üç boyutlu modellere dönüştürdüler.

2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılında, Ortaöğretim yönetmeliği değişirken, artık öğrencilere, sözlü notu verilmeyecek, onun yerine performans puanı verilecek. Ayrıca dönem ödevleri kaldırılırken onun yerine Proje hazırlama getirildi. Yeni yönetmelik doğrultusunda yeni bir eğitim dönemine girildi. Bu değişmelere uyum için Özel Yönelt Koleji Kolej’i yeni eğitim sistemine model tasarımı ile yaratıcı, yaparak, yaşayarak bizzat öğrencilerin kendilerinin tasarladığı modeller ile ilgi çekti.

Proje Danışmanlığı ile Muğla’nın adını Ulusal ve Uluslararası proje yarışmalarında son on yıldır başarı ile temsil eden, Bilim Uzmanı Mehmet Ali Onaran, Geçen yaz Amerika Birleşik Devletlerinde Muğla ve ülkemizi temsil etmişti. Özel Yönelt Koleji Proje Koordinatörü, olarak Fen Bilimleri Uygulamaları için Model Tasarım Sergisi düzenlediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Eğitim, kendimizin seçtiği ama denetli bir çevrede bilgi ve beceri ile donanmak üzere bireysel gelişim içine girdiğimiz, uygun toplumsal davranış ve tutum edindiğimiz toplumsal bir süreçtir. Öğrenme, bireyin kendisinde, beyninde gerçekleşir. Bireyin kendi öğrenme ortamını kendisinin yaratması, eğitim araçlarını kendisinin seçmesi ve öğrenme hedeflerini kendisinin belirlemesi, öğrenilen bilginin unutulmamasını sağladığı gibi; yaratıcılık, girişimcilik, karşılaşılan sorunları tanımlayabilme, varsayım üreterek çözüme doğru yakınsama gibi bir çok temel becerinin de gelişimine yol açar.

“Proje eğitimin olmazsa olmazı”

Eğitimin olmazsa olmaz bir bileşeni durumuna gelen ‘‘Proje’’ geliştirme, bizlere bu türde öğrenen odaklı bir eğitim ortamı sağlar. Bir derste öğrenilen bir bilginin yıllar sonra anımsanma yüzdesi oldukça düşükken, proje kapsamında edinilen bilgi ve becerilerin unutulması mümkün değildir. Projelerin bizlere bu özellikleri sağlayan bileşenleri; merak, ilgi duyma, araştırarak yeniden de olsa bilgiyi keşfetme ve sonunda elde edilen sonuçları yazılı ve sözlü olarak aktarma süreçleridir. Tarih boyunca, bilim ve teknoloji üreten insanların serüveni böyle olmuştur.

Hem bireysel hem de takım olarak hazırlanıyorlar

Biz eğitimciler, öğrencilerimizi yüreklendirerek, yaparak, yaşayarak öğrenmelerinde kolaylık ve süreklilik sağlamasına ivme kazandıran itici gücü oluşturuyoruz. Özel Yönelt Koleji, öğrencileri; bireysel ve aynı zamanda takım çalışmaları yaparak, araştırmacı ruhlarını ortaya koyan, başarıyı yakalayan bir kurum olarak, vizyon ve misyonuna ortaya koyarak, eğitime Muğla’da yön veren proje uygulamaları ile ilimizi ve ülkemizi başarı ile en iyi şekilde temsil etmenin heyecanı içinde modern laboratuvarları ve deneyimli öğretmenleri ile başarıyı yakalayan, heyecanlı bir okul ortamı sağlamıştır. İlimizin hak ettiği, nitelikli ve iddialı özel okulu olarak, bilimin topluma yayılmasına yoğun uğraş vererek, Ülkemizin başarısına katkı sağlayacağına inanıyorum. Kurum Müdürlerimize Muğla’ya yakışır okul inşa ettikleri için teşekkür ederim. 2014 eğitim ve öğretim yılında yeni projelerimizle, Muğla’nın adını hem akademik hem de sosyal açıdan başarılarla duyuracağız.”

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.