Yönelt Koleji’nin temeli atıldı

1990 yılından bu yana hizmet veren Muğla’nın en eski ve köklü dershanelerinden birisi olan Yönelt Dershanesi bundan böyle kolej olarak başarılı öğrenciler yetiştirecek. Bu doğrultuda Yönelt Koleji’nin temeli atıldı. Kolej...

Yönelt Koleji’nin temeli atıldı

1990 yılından bu yana hizmet veren Muğla’nın en eski ve köklü dershanelerinden birisi olan Yönelt Dershanesi bundan böyle kolej olarak başarılı öğrenciler yetiştirecek. Bu doğrultuda Yönelt Koleji’nin temeli atıldı. Kolej inşaatı en kısa sürede tamamlanarak 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci kabul edecek.

Kolej ve inşaat ile ilgili olarak Yönelt Dershanesi yetkililerinin tarafından açıklamada, 2013-1014 öğretim yılından itibaren dershanecilikten kopmadan çağdaş, dinamik, üretken kadrolarla Yönelt Koleji’nin açılacağı, kolejde anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise yapılanması ile eğitim verileceği bildirildi.

Açıklamada; “ Okulumuzu Muğla merkezde Göz Hastanesi yakınında kendi arsamıza yapmaktayız. 4 bin 230 m2 arsa üzerine inşa edilen yerleşkemizde öğrencilerimizin rahatça oynayabileceği sportif ve sosyal etkinlikleri yapabilecekleri geniş yaşam alanları bulunmaktadır.  Amatör ve profesyonel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri basketbol, voleybol sahası ve tenis kortu düşünülmektedir. Bahçede yapmayı planladığımız yüzme havuzu ve kafeterya öğrencilerimizin sosyal aktivitelerine sunulacaktır.

Okulumuzda deprem, yangın, sel felaketi vb. durumlar için güvenlik önlemleri Avrupa standartlarında olacak, çocuklarımızın huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim-öğretim almaları sağlanacaktır.

Akademik sunumların yapılacağı derslik ve laboratuarda son teknolojik düzenekler kullanılacak,  öğrencilerimiz bilgileri yaşayarak ve deneyerek, yaşamın içinde öğrenecekler, böylece öğretilenlerin kalıcılığı sağlanacaktır.

Akademik eğitimin yanı sıra İngilizce’yi çok iyi düzeyde konuşacakları eğitim öğretim ortamı sağlanacak, öğrenecekleri ikinci yabancı dil akademik kariyerlerinde katkı sağlayacaktır.

Akademik kulüplerin yanı sıra, izcilik, dağcılık, yüzme, drama, resim, karikatür, fotoğrafçılık, tiyatro, halk dansları, modern danslar, satranç vb. gibi kulüpler kurulacak. Her yaz düzenlenecek yaz kamplarında öğrencilerimiz spor, dil, müzik, sosyal, kültürel ve akademik aktiviteler yapacak. “denildi.

Yapılan açıklamada Yönelt Koleji’nin amacı ise şu şekilde özetlendi:

“Amacımız, düşünen, üreten paylaşımcı, girişimci yaşamın her alanda kendine güvenen dünyaya ve insana sevgiyle bakabilen bireyler yetiştirmektir.

Bizler Yönelt ailesi olarak zorlukları öğrencilerimizden ve velilerimizden aldığımız güçle hep başardık. Özel okul açma fikri de öğrencilerimizin ve değerli velilerimizin bizlere inancından doğdu. Biz kararlı, deneyimli, vizyon sahibi kadrolarla çocuklarımızın geleceğini planlamaya talibiz. Bunu başaracak bilgi ve birikimimiz var. Muğlamızın güvenine layık olmaya çalışacağız”

Bu haber toplam 179 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.