Yol çöplüğe döndü

Yatağan'ın çöplerinin depolandığı alanda meydana gelen plansız kullanım Yatağan’a bağlı Nebiköy halkının tepkisine neden oldu.Çöplerin Yatağan-Nebiköy yoluna kadar taştığını belirten köylüler gerekli önlemlerin alınmasını...

Yol çöplüğe döndü

Yatağan'ın çöplerinin depolandığı alanda meydana gelen plansız kullanım Yatağan’a bağlı Nebiköy halkının tepkisine neden oldu.

Çöplerin Yatağan-Nebiköy yoluna kadar taştığını belirten köylüler gerekli önlemlerin alınmasını isterken, konu hakkında bilgi veren Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık söz konusu alanı Yatağan Belediyesi'nin yanı sıra çevre belde ve köylerin de kullandığını belirtti.

Yatağan'ın evsel atık yükünü çeken şehir çöplüğünde uygulanan plansız kullanım Yatağan'a bağlı Nebiköy sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Çöplerin Yatağan-Nebiköy Yolu'nun içine kadar çöp döküldüğünü belirten köylüler adına konuşan Mimar Ercömert Berberoğlu; “Kendimde aslen Nebiköylü olarak sık sık bu yolu kullanıyorum. Ancak bu alanda karşılaştığım manzara ‘bu kadar da olmaz’ dedirtiyor. Çöplerin büyük kısmı yolun hemen kenarına ve hatta içine kadar dökülüyor. Eğer böyle devam ederse yakında köylüler için büyük kolaylık sağlayan bu yol kullanılamaz hale gelecek. Yetkililerden isteğimiz gerekli önlemlerin alınması ve şehir çöplüğü üzerinde ıslah çalışmalarına ağırlık verilmesi” dedi ve çöplerin karma karışık atıldığına da vurgu yaparak; “Gelişmiş yerleşim birimlerinde cam, kâğıt ve evsel atıklar ayrı ayrı toplanıyor. Bu hem doğada geri dönüşümü olmayan maddelerin ayrıştırılmasında hem de tasarrufta çok önemli. Yatağan çöplüğünde ise her çöp iç içe. Her yerde cam kırıklarının olması orman yangınları açısından tehlikeli olduğu gibi can sağlığımızı da tehlikeye düşürüyor” şeklinde konuştu.

Nebiköy'e ulaşımda bu yolu kullanan köylüler de Ercömert Berberoğlu'na destek verirken Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık ise alanı sadece Yatağan Belediyesi'nin kullanmadığına belirtti.

Yatağan'a bağlı belde ve köylerinde aynı alanı kullandığını belirten Başkan Işık; “Bu konuda Yatağan Belediyesi gerekli duyarlılığı gösteriyor. Ekiplerimiz toplanan çöpleri mümkün olduğunca iç bölgelerde depolamaya dikkat ediyor. Ancak bilindiği üzere bu alan Yatağan Belediyesi'nin yanı sıra pek çok köy ve beldenin de çöp yükünü çekiyor. Bu konuda zaman zaman bizlerde rahatsızlığımızı dile getiriyoruz. Diğer arkadaşlarımızdan çöpleri gerektiği gibi dökmelerini ve bu konuda gereken hassasiyeti göstermelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.