“Yoksa Gelenek, Yok Gelecek”

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen 19. Uluslararası Pedasa Festivali, renkli görüntülere sahne oldu."Yoksa Gelenek, Yok Gelecek" sloganı ile gerçekleşen festival ilk gün kazı evi alanında yapılan kokteyl ile başladı. Bodrum...

“Yoksa Gelenek, Yok Gelecek”

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen 19. Uluslararası Pedasa Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

"Yoksa Gelenek, Yok Gelecek" sloganı ile gerçekleşen festival ilk gün kazı evi alanında yapılan kokteyl ile başladı. Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri ve vatandaşların katıldığı kokteylde, kokteylin yapıldığı alanın sahiplerine, festivale verdikleri desteklerden dolayı teşekkür plaketleri verildi. Lon Briet, Erkan Şimşek, Mehmet Uyargil, Kader Onay ve Ayşe Özal’dan oluşan mini orkestra, doğadaki nesneleri kullanarak, doğaya özgü seslerin yansıtıldığı mini bir konser verdi. Kokteyl, Bodrum Belediye Meclisi Üyeleri, sanatçı Salih Güney ve vatandaşların katıldığı yöresel oyunlar ile son buldu.

Festivalin ilk günü, Konacık Mahallesi'nde düzenlenen konser ile son buldu. Etkinlik alanındaki konserde Rodos adasından gelen Osman Osmancıkzade Müzik Grubu ve Rhodes Agean Dancer sahneye çıktı ve Türk ve Yunan şarkıları seslendirilerek konseri izlemeye gelen yaklaşık 300 kişiye müzik ziyafeti yaşattı. Festivalin ikinci günü Pedasa Yaylası’nda düzenlenen etkinliklere, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Bodrum Belediye Meclisi Üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Eski geleneklerin yaşatılması amacıyla düzenlenen yarışmalar oldukça çekişmeli ve eğlenceli geçti. Başkan Mehmet Kocadon iki ağızlı testere ilk kütüğü keserek kütük kesme yarışmasını başlattı. Golastarla kütük kesme yarışmasına ilk kez bir de kadın katıldı. 30 yaşındaki Ayşe Eser, takım arkadaşı Ahmet Oktay ile birlikte bu alanda birinciliği elde etti. Eşek yarışmasını 14 yaşındaki Yunus Zorlu, Kement ile keçi yakalama oyununu 33 yaşındaki Muharrem Temiz ve yağlı güreşlerde de Bodrumlu Ümit Kınalı birinci oldu.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.