Yılmaz “Türkiye’nin diğer yarısı kadın”

KAGİK Başkanı Yılmaz, “Nüfusun yarısı zincirlerle bağlıyken öteki yarısı nasıl yükselebilir diyen Atatürk’ü anlamanızı umuyorum” diyerek Dünya Kadınlar Gününü kutladı.Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) bünyesinde...

Yılmaz “Türkiye’nin diğer yarısı kadın”

KAGİK Başkanı Yılmaz, “Nüfusun yarısı zincirlerle bağlıyken öteki yarısı nasıl yükselebilir diyen Atatürk’ü anlamanızı umuyorum” diyerek Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) bünyesinde kurulan ve faaliyet gösteren Kadın Girişimciler İcra Kurulu (KAGİK) Başkanı Sultan Yılmaz, Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanan uluslararası bir gün olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için açıklamada bulundu.

Başkan Yılmaz, “Her bölgede farklılıklar gösterse de tek değişmeyen şey kadınların çalışkanlığı, vefası ve aile birliğine olan inancı. İşte bu yüzden kadının ekonomiye ve kalkınmaya entegrasyonu sağlanmazsa ülke gelişmesi olmayacaktır. Kadın nüfusunun, statüsünün yükseltilmesi, kadın iş gücünün verimliliğinin arttırılması, kadınlara fırsat ve kaynak yaratmakla sağlanabilir. Kadınlar ev sahibi olabilmeli, kredi alabilmeli ve yetişkin eğitimlerinden yararlandırılmalıdır. Kadınlara özel ev kredisi, ev kooperatifleri, toprak kredisi sağlayacak projeler üretilmeli.” diyerek üzerinde durulması gereken konuları kaydetti.

Kredi kullanamayan ve bir çok sorunla uğraşan kadınların, inatla ürettiklerini ve küçük ve orta boy işletmeci olarak çok başarılı girişimciler olduklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, “Kentlerde ev tarzı yemek ve yöresel mutfaklar sunan kadınlar arattı. Kadınlar kazandıkları parayı çocuklarının daha iy eğitim almaları ve ailelerinin mutluluğu için harcıyor. Yaşam sevincini boğan, kadını eve hapseden bakışı üreterek ve para kazanarak yıkan kadının enerjisi, ülkenin hizmetinde yeniden var oluyor böylece çalışıyor, okuyor ve kariyer yapıyor. Çünkü Türkiye’nin diğer yarısı kadın. ” şeklinde konuştu.

Başkan Sultan Yılmaz, M. Şeniz Tölek, Ayten Arslan ve P. Canan Topuz adına, KAGİK olarak tüm kadınların yaşamlarında başarılar dileyerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.