Yılmaer son yolculuğuna uğurlandı

84 yaşında hayatını kaybeden Duayen Gazetecilerden Hasan Yılmaer, vasiyeti üzerine çok sevdiği Marmaris İçmeler beldesinde toprağa verildi.Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, basın şeref kartı sahibi gazeteci Hasan Yılmaer vasiyeti...

Yılmaer son yolculuğuna uğurlandı

84 yaşında hayatını kaybeden Duayen Gazetecilerden Hasan Yılmaer, vasiyeti üzerine çok sevdiği Marmaris İçmeler beldesinde toprağa verildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, basın şeref kartı sahibi gazeteci Hasan Yılmaer vasiyeti üzerine Marmaris İlçesine bağlı İçmeler beldesinde toprağa verildi.

84 yaşında hayatını kaybeden Hasan Yılmaer için son çalıştığı Dünya Gazetesi’nde tören düzenlendi. İstanbul’daki törenin ardından Marmaris’e getirilen Yılmaer'in cenazesi, İçmeler‘deki Yeni Cami'ye götürüldü. Burada düzenlenen cenaze törenine eşi Naime, oğulları Esat ve Galip, gelini Yasemin, torunu Sedef Yılmaer ile yakınları ile Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren, Doğan Haber Ajansı Ege Bölge Temsilcisi İlyas Özgüven ile çevre illerden gelen gazetecilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Taziyeleri Hasan Yılmaer'in eşi ve oğulları kabul etti. Hasan Yılmaer, öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından İçmeler Beldesi Mezarlığı'na defnedildi. Hasan Yılmaer'in eşi ve oğulları usta gazetecinin mezarına, son yıllarını geçirdiği Selimiye köyündeki evlerinin bahçesinden getirdikleri toprağı döktü.

Hasan Yılmaer, 1929'da İstanbul'da doğdu. Hukuk Fakültesi mezunudur. Mesleğe 1945'te Tasvir gazetesinde başladı. Son Saat, Milliyet, Yeni İstanbul, THA ve Güneş'te çalışan Yılmaer, Hürriyet Haber Ajansı Genel Müdürlüğü ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Danışmanlığı görevlerinde bulundu. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı olarak görev yaptı. Yılmaer'in, "Dünyada Basın Sendikaları ve Toplu Sözleşme" adlı kitabı bulunuyor. Son olarak Dünya Gazetesi Yayın Danışmanlığı görevini üstlenen Yılmaer, evli ve iki çocuk babasıydı.

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.