Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri Menteşe’yi inceliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Menteşe’ye gelen Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2. Sınıf Öğrencilerine Menteşe Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Muğla...

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri Menteşe’yi inceliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Menteşe’ye gelen Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2. Sınıf Öğrencilerine Menteşe Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Muğla ve Menteşe’ye ait imar planı çalışmaları, alt yapı çalışmaları, kentsel sit alanı ve konut tipleriyle ilgili sunum yapıldı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcısı Levent Ünver ve Birim Müdürlerinin katıldığı sunum Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Sunumun açış konuşmalarını yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Menteşe tarihi ve kültürel yapısı ile çok farklı bir bölge. İlçemizdeki Rum ve Türk Evleri mimarileri ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Menteşe Belediyesi olarak bu tarihi yapılarımızı korumaya devam ediyoruz. İlçemizde 400 tescilli mimari yapı mecvut. Daha önce Muğla Belediyesi tarafından başlatılan restorasyon çalışmalarına, şimdi Menteşe Belediyesi olarak devam ettiriyoruz. Bu yapılarımızı korumak, gelecek kuşaklar aktarmak çok önemli” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın turizm ve tarım kenti olduğunu belirterek, “Cennet bir köşe Muğlamız, bir turizm ve tarım kenti. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak bacasız sanayi dediğimiz turizmi ve tarımı geliştirmeye, desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından MUSKİ Genel Müdürü Cem Yaşar, Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Nazım Planlama Birim Sorumlusu Özlem Çerçi, Menteşe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Sami Tomurcuklu ve Menteşe Belediyesi Etüt Proje Müdür Vekili Yeliz Durmaz Muğla ve Menteşe’ye ait imar planı çalışmaları, alt yapı çalışmaları, kentsel sit alanı ve konut tipleriyle ilgili birer sunum yaptılar.

1 Hafta Menteşe’de kalacak Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2. Sınıf Öğrencileri ve Öğretim Görevlileri ilçemiz Menteşe’de sosyal, ekonomik, fizik mekan çözümleme çalışmaları yapacaklar.

Bu haber toplam 244 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.