YGS Deneme Sınavı yapıldı

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü ile İzmir Üniversitesi arasında yapılan protokol kapsamında ilde bulunan 12. Sınıf öğrencilerine yönelik YGS Deneme Sınavı yapıldı.Deneme sınavları; öğrencilerin bilgi, beceri, yeni stratejiler...

YGS Deneme Sınavı yapıldı

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü ile İzmir Üniversitesi arasında yapılan protokol kapsamında ilde bulunan 12. Sınıf öğrencilerine yönelik YGS Deneme Sınavı yapıldı.

Deneme sınavları; öğrencilerin bilgi, beceri, yeni stratejiler ve zamanı kullanma becerileri kazanmasına yönelik çok önemli bir fırsat ve gerçek sınavın bir provası olduğu düşüncesiyle yapılıyor. Deneme sınavlarının adayların durumunu tespit noktasında belirleyici bir rol oynuyor. Bu nedenle evde çözülenler de dâhil tüm deneme sınavları

dikkatle uygulanması gerekiyor. Gerçek sınavda etkili olan sınav kaygısını ve stres durumları deneme sınavlarıyla aşılabiliniyor.

Muğla’da Yükseköğretime Geçiş Sınavında başarıyı yükseltme amacıyla yapılan çalışmalardan olan deneme sınavına il genelinde 89 okulda, toplam 8.128 öğrenci katıldı.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Önder Uçak; yapılan deneme sınavı ile Yükseköğretime Geçiş Sınavına girecek olan öğrencilerimizin sınav korkusu ve stresini yenmelerini, motivasyonlarını artırmayı, öğrencilerin sınav korkularını azaltmayı hedeflediklerini belirtti. Eğitim ve öğretim yılı içerisinde öğrencilerin sınavlarda daha başarılı olmaları için bu tür çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.