Yeşilay 95 yaşında

Başta sigara ve uyuşturucu maddelerle mücadele konusunda önemli çalışmalar sergileyen Yeşilay’ın kuruluşunun 95. Yılı bütün ülke genelinde ve Muğla’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.Yeşilay’ın kuruluş yıldönümü...

Yeşilay 95 yaşında

Başta sigara ve uyuşturucu maddelerle mücadele konusunda önemli çalışmalar sergileyen Yeşilay’ın kuruluşunun 95. Yılı bütün ülke genelinde ve Muğla’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Yeşilay’ın kuruluş yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Yeşilay Muğla Şubesi Başkanı Muhittin Turgut, Yeşilay’ın kuruluşu ve çalışmaları hakkında özet bilgiler de verirken, sigara ve uyuşturucunun insan sağlığı üzerindeki ölümcül etkilerine dikkat çekti ve bunlardan uzak durulması çağrısını tekrarladı. Turgut, açıklamasında şunları söyledi:

Yeşilay, 5 Mart 1920 tarihinde Ord.Prof.Dr.Mazhar Osman Uzman tarafından kurulmuştur.

1-7 Mart tarihlerinde ‘Yeşilay Haftası’ olarak tüm yurtta etkinlikler düzenlenmektedir. Yeşilay; İnsanlarımızı her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak, gençlik ve toplumumuzu daha sağlıklı ve üretken hale getirmek için gayretlerini ve mücadelelerini sürdüren topluluktur.

Bu topluluk Genel Başkanımız Prof. Dr. M. İhsan Karaman önderliğinde Türkiye ve Uluslar arası alanda yaptıkları çalışmalarla Yeşilay’a çağdaş kurumsal bir yapı kazandırmıştır.

Cemiyetimizin ülke çapında 129 şubesi ve 55 temsilciliği vardır.

Muğla il temsilciliği olarak alkol, tütün, uyuşturucu, madde,teknoloji ve kumar bağımlılığı olmak üzere zararlı alışkanlıklarla ilgili çalışmalarımızı İl Milli Eğitim müdürümüzün oluru ile tüm okullarımıza gönderildi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti bağımlılıklara karşı önleyici tedbirler anlamında çalışmalarını sürdürmektedir. Sağlıklı ve değerlerine bağlı toplumumuzun yetişmesinde çocuklarımızın eğitimi tartışmasızdır, istediklerini değil ihtiyaçları yerine getirilmektedir. Bu eğitimin  ilki  ailede yapılması gerekir. Anne babanın günün tüm koşuşturması içerisinde çocuğa vakit ayıramaması, sorunların çözülememesi ve ödül-ceza sisteminin dengede tutulamaması gibi iletişimsizlikler zararlı alışkanlıkları tetikler.Çocuklarımız yetişme çağında bazı devrelerde ilgi isterler. O çağlarda ilgisiz genç kötü alışkanlıklara yönelebilir.

Cemiyetimiz   bu konuda da teferruatlı eğitim çalışması yaparak toplumumuzun faydalanmasına sunmuştur.Türkiye’nin bağımlılık eğitimi alanında en kapsamlı ilk ve tek eğitim programı olan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı(TBM) çalışmalarından herkes faydalanmaktadır.

Kötü alışkanlıklar ve sağlıklı yaşam alanında her yaşa uygun eğitim modülleri interaktif olarak ulaşımını kolaylaştırmak için tbm.org.tr sitesinde yayın hayatını sürdürmektedir.Sağlıklı yaşam dileğimle, haftamız kutlu olsun.”

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.