Yerli balıkta satış artıyor

Av yasağının 1 Eylül’de sona ermesinin ardından “Vira Bismillah” diyen Marmarisli balıkçıların ağlarında yerli balık artışı yaşanmaya başladı.Balıkta av sezonunun açılmasıyla birlikte denize açılan Marmarisli balıkçılar...

Yerli balıkta satış artıyor

Av yasağının 1 Eylül’de sona ermesinin ardından “Vira Bismillah” diyen Marmarisli balıkçıların ağlarında yerli balık artışı yaşanmaya başladı.

Balıkta av sezonunun açılmasıyla birlikte denize açılan Marmarisli balıkçılar kasalarca barbun, akya,lapa ve palamutla geri döndü. Marmaris Balık Hali’ne getirilen balıklar,hale hareket getirdi. Taze balık geldiği haberini alan vatandaşlar hale akın etti. Tezgahlara konulan balıklar kısa sürede satılarak tükendi. Marmaris balık halindeki tezgahlarda, Lahoz 70 lira, barbun 80 lira, akya 40 lira,çupra ise 30 ile 50 lira arasında satılıyor.

Sezonun beklentilerin altında başladığını belirten balıkçılar, önümüzdeki haftalarda bafiyatlarda düşüş yaşanacağını söyledi. Balkır balıkçılıkta tezgahtarlık yapan Gülhan Ekinci, balık sezonunun durgun başladığını belirterek; “Bu sezonda beklentilerin altında bir av mevsimi yaşıyoruz. Bilinçsizlik avcılık ve mevsimsel faktörler balık azlığının başlıca sebepleri. Ancak bu olumsuzluklara rağmen yerli balıkta bir artış gözleniyor. Bu artış önümüzdeki günlerde balık fiyatlarına da yansımasını bekliyoruz” dedi. (1 fotoğraf)

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.