“YEREL SİYASETÇİLERE SAYGISIZLIK YAPILIYOR”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, bakan ve milletvekillerinin kendi bölgeleri dışında belediye başkan adayı gösterilmesine tepki vererek, “ Bu isimlerin gelip 2.5 aylık sürü içinde gülücükler dağıtarak ben adayım...

“YEREL SİYASETÇİLERE SAYGISIZLIK YAPILIYOR”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, bakan ve milletvekillerinin kendi bölgeleri dışında belediye başkan adayı gösterilmesine tepki vererek, “ Bu isimlerin gelip 2.5 aylık sürü içinde gülücükler dağıtarak ben adayım demesini kabulleneyimoyur. Bunu da yerel siyaset yapan herkese hakaret olarak görüyorum” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye’de yerel bir televizyon kanalına konuk olarak, ilçe ve ülke gündemiyle ilgili birçok konuda değerlendirmeler yaptı. Birçok konuda düşüncelerini aktaran Saatcı, ithal adaylar konusunda da çok önemli açıklamalarda bulundu. Saatcı, “Bakanlık yapmış birisini, kendi bölgesi dışında aday gösterilmesi, Milletvekillerinin hazır bir makamı varken Belediye Başkanlığına aday gösterilmesi, bu memlekette yaşamamış, bu memleketin cenazesine gitmemiş, düğününe gitmemiş, çamuru görmemiş, tozunu yutmamış, spor kulübünün maçını izlememiş insanları 2,5 aylık süre içerisinde gelip gülücükler dağıtarak ben adayım demesini, ben kabullenemiyorum.  Bunu da yerel siyaset yapan herkese hakaret olarak görüyorum” dedi.

“Seçimlere 2,5 ay varken gel, gülücükler dağıt…”

Bakanların ve Milletvekillerinin belediye başkanlıklarına aday gösterilmesini partilerin aciziyeti olduğunu ifade eden Saatcı, “Benim ithal aday diye tabir ettiğim çerçevesi içerisine giren adaylık başvurularını ve adaylıklarının kesinleşmesini yerel politikada bu işin emeğini, terini, tozunu çeken arkadaşlara karşı en büyük saygısızlık olarak görüyorum. Bakanlık yapmış birisini, kendi bölgesi dışında aday gösterilmesi, Milletvekillerinin hazır bir makamı varken Belediye Başkanlığına aday gösterilmesi, bu memlekette yaşamamış, bu memleketin cenazesine gitmemiş, düğününe gitmemiş, çamuru görmemiş, tozunu yutmamış, spor kulübünün maçını izlememiş insanları 2, 2,5 aylık süre içerisinde gelip gülücükler dağıtarak ben adayım demesini, ben kabullenemiyorum. Yerel siyaset yapan herkese hakaret olarak görüyorum. Bu hükümetin atadığı bakanlarda dahil. MHP ve CHP’nin eğer atadıysalar da milletvekilleri de dahil. İthal aday olarak Ankara’dan, İzmir’den, İstanbul’dan gelip de o yöreyle bayramdan bayrama teması olan arkadaşlar içinde geçerlidir. Kimse kusura bakmayacak. İthal aday yerel siyasette emek veren tüm arkadaşlara yapılan en büyük hakarettir. Benim değerlendirmem budur” dedi.

“Partiden ihraç edilince Behçet kötü oldu”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz’ın “Bizde yüzlerce Behçet var” sözüne de değindi. MHP ölçeğinde konuşmak istemediğini dile getiren ve sadece soruları yanıtlayan Saatcı, “Şimdi burada emek veren insanlar var. Fethiye ölçeğinde konuşmak istemiyorum. Yanlış anlaşılır diye. X şehrinde A partisi, B partisi, C partisi var. Burada ilçe başkanları var. Belediye başkanlıkları düşen arkadaşlar var. Sen bunların başına getiriyorsun. Başının üzerine atıyorsun. Bir kere bakan ve milletvekili atamak partilerin tam bir acizi yetidir. Muğla’dan örnek verecek olursak, Milliyetçi Hareket Partisi’nde İl Başkanı Mehmet Beyin ifadesi ile, ‘Bizde yüzlerce Behçet var’ diyordu. Yüzlerce Behçet vardı da, Büyükşehir’e ne için Mehmet Erdoğan’ı getirdiniz. Muğla’daki yüzlerce Behçet’ten birini getirseydiniz ya. Bunu MHP ölçeğinde söylediğim zaman tepki alacağım ama MHP ölçeğinde söylememem lazım. Genel söylüyorum. Bir hafta önce Perşembe günü tüm ilçelerin başkanlarının oy birliği ile, yönetim kurulunun oy birliği ile, Kadın Kollarının oy birliği ile Behçet Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adayınızdı. Bir hafta sonra Türkiye’nin anladığı sadece Genel Merkezin anlamadığı konudan ihraç edildikten sonra Behçet kötü oldu öyle mi? Bu mu sizin adaletiniz. Bu mu dava adamlığı. Bu mu ülkücülük?” şeklinde konuştu.

“Bunlar onların başına gelseydi, istifa ederdim”

Fethiyelilere arkasında kale gibi durduklarından dolayı teşekkür eden Saatcı, “Çok net ifade ediyorum. İsimler üzerinde durmayacağım. Ama il başkanımın ama ilçe başkanımın ters konumda olup bunlar onların başına gelseydi ben o gün istifa ederdim. Hayat bir duruştur. Ben 80 bin kişi dediğim şimdi 140 bin olan büyük ailem diye tabir ettiğim Saygıdeğer Fethiyelilere müteşekkirim. Arkamızda kale gibi durdular. Beşkazalılık duruşu sergilediler. Durmaya da devam ediyorlar. Allah razı olsun” dedi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.