YENİCE: “YÖRENİNFAKİRLİĞİNİ KIRACAĞIZ”

MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice,  köy ziyaretlerine Göktepe ve Sungur köylerinden başladı. Yenice, “Öncelikle yapacağımız çalışmalarla yörenin fakirliğini kıracağız.” dedi.Seçim çalışmalarını...

YENİCE: “YÖRENİNFAKİRLİĞİNİ KIRACAĞIZ”

MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice,  köy ziyaretlerine Göktepe ve Sungur köylerinden başladı. Yenice, “Öncelikle yapacağımız çalışmalarla yörenin fakirliğini kıracağız.” dedi.

Seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice köy gezilerine start verdi. Göktepe ve Sungur köylerine ziyaret eden Yenice’ye, MHP Menteşe İlçe Başkanı Şevket Tokur, ilçe yönetimi, belediye meclis üyesi adayları eşlik etti.

27 yıldır Türkiye’deki belediyeleri ve özel idareleri denetlediğini ve büyükşehir uygulaması geçiş sürecinde Muğla’da olması gerektiğini belirten Yenice, Muğlalılara yardımcı olmak için bu göreve talip olduğunu söyledi.

“Kısa sürede belediyeyi kurarız”

Menteşe Belediyesini en kısa sürede teşkilatlandıracaklarını söyleyen Yenice;” Denetim tarafından uygulama tarafına geçiyoruz. Çünkü büyükşehir uygulaması daha önce Kocaeli ve İstanbul’da yaptık ama böyle bir geniş sahada ilk defa uygulanıyor. Bu uygulamada oldukça fazla sayıda sıkıntılar olacak. Menteşe ilk kez kurulan bir belediye. O nedenle tecrübemizle burada olmamız gerektiğini düşündük. Menteşe Belediye Başkanlığı yeniden teşkilatlanacağı için gerçekten zor bir görev. Diğer aday arkadaşları da saygı duyuyorum. Onlarda cesaret edip ellerini taşın altına sokmaya niyetlenmişler. Geçiş sürecini çok iyi biliyorum. 27 yıllık tecrübemizle daha kısa sürede belediyeyi kurar, hemşehrilerimizin hizmetini sunarız. Onun için bu yola çıktık” dedi.

“Ben denetlediğim yere talibim”

Türkiye’nin 76 vilayetinde çalıştığını ve belediyelerin bütün sıkıntılarını bildiğini ifade eden Yenice; “Çok iyi uygulamalarda gördük, çok değişik projelerde gördük, belediyelerin nasıl kötü yönetildiğini, nerelerde hata olduğunu bunları tespit ettik. Yerel yönetimi geliştirdik sadece bunu uygulamak için bu görevdeyiz. Yoksa belediye başkanlığının bana katacağı bir şey yok. Ben denetlediğim adamın yerine talibim zaten. Ben bu yörenin çocuğuyum. Buranın havasını soludum, buranın suyunu içtim. Bu yöreye benim borcum var” diye konuştu.

“Herkesin oyunu istiyorum”

Seçim sürecinden sonra rozetleri çıkarıp herkesin başkanı olacağını söyleye Yenice, herkesin oyuna talip olduklarını belirtti. Yenice; “Hep vurguladığım olayda şu, yerel politika yapıyorum. Ben milletvekili adayı değilim. Sadece MHP’nin değil AKP’nin, CHP’nin, DP’nin bütün partilerin oyuna talibiz. Uygun görülürse biz bu teşkilatlanmayı bir an önce bitirip belediyeyi faaliyete geçiririz” dedi.

“Köylerimizin şartları kötü”

Muğla’nın kırsal bölgelerinde ekonomik açıdan çok geri kalan yerler olduğunu ve bunun ülkenin dünyaya açılan bir pencere konumunda olan Muğla’ya yakışmadığını söyleyen Yenice; “ 27 yıllık meslek hayatımda da hiçbir sıkıntım olmadı. Adalet dağıttık, adaletten şaşmadık. Bu adaylıkta kimin hangi bölgenin çocuğu olduğu hiç önemli değil. 76 vilayet gezdim. Bir çok köyümüzün  şartlarının  doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerimizdeki  şartlarından daha kötü bunu açıkça söylüyorum. Biz problemleri çözmeye talibiz ve halkımız bizi bu göreve getirirse çözeriz” şeklinde konuştu.

“Bütçeden köylere önemli pay ayıracağız”

Göreve gelmeleri durumunda bütçeden kırsala önemli pay ayıracağını şimdiden bildiren Yenice; “Muğla’da kasaba ve köylerin tümü mahalleye dönüştü. Yani Menteşe Belediyesi yatırım bütçesinin yüzde 10’unu ayırmak zorundadır. Nüfusa vurduğumuzda nüfusun 66 bini merkezde yaşıyor, 35 bini kırsalda yaşıyor. Ben bunu oranladığımda yatırım bütçesinin en az yüzde 35’ini mahalleye dönüşen yerlere ayırmaya taahhüt ediyorum.

“Yörenin fakirliğini çözmeliyiz”

Hayatımın hiçbir döneminde yapamayacağım bir işe söz vermedim. Tarım ve hayvancılığı destekleyecek her türlü desteği vereceğiz. Bu yörelerin fakirliğini kıramazsak, gençlerimizi buralarda tutamazsak biz hiçbir şey çözemeyiz. Belli bir istihdam oluşturup öncellikle fakirliğini kıramadığımız yörenin çocuklarını öncelik sağlayacağız bu istihdamda. Menteşe grubunun şu an durumu değişmezse 480 personel alma durumu vardır. Köylünün durumunu çok iyi biliyorum. Öncelikle yörenin fakirliğini kırmamız gerekiyor. Yerel yönetimlerde particiliği bırakalım.” dedi.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.