YENİCE: “BEN TAVANIN DEĞİL TABANIN ADAYIYIM”

Yenice’ye muhtarlardan yoğun ilgiMHP Menteşe Belediye Başkan Adayı  Osman Can Yenice, 11 köy muhtarıyla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundular.Batuhan AltınSeçim çalışmalarına start veren MHP Menteşe Belediye...

YENİCE: “BEN TAVANIN DEĞİL TABANIN ADAYIYIM”

Yenice’ye muhtarlardan yoğun ilgi

MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı  Osman Can Yenice, 11 köy muhtarıyla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundular.

Batuhan Altın

Seçim çalışmalarına start veren MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, Göktepe, Bozyer, Gazeller, Kuzluk, Avcılar, Taşlı, Fadıl, Yemişendere, Özlüce, Muratlar ve Akyer köyü muhtarlarıyla bir araya gelerek köylerin sorunlarını dinledi. Muhtarlarla tek tek görüşen Yenice, muhtarların sorunlarıyla ilgili çözüm önerilerinde bulundu.

İçişleri Bakanlığında Başmüfettiş olarak 27 yıldır belediyeleri denetlediğini ve belediyeciliği çok iyi bildiğini söyleyen Yenice; ”Çok iyi projelerde gördüm uygulanan, batağa batmış belediyelerde gördüm. Onun için sistemdeki sıkıntıları biliyorum.  Size kim sahip çıkacaksa onun yanında olun. Üç tane adayımız olacak. Ben diğer iki adayımızı tebrik ediyorum. Çünkü Menteşe ateşten bir gömlektir. İlk defa teşkilatlanacaktır. Onun için burada tecrübeli birine ihtiyaç var. Çünkü çok zor bir görev. Benim iddiam şu, 27 yıllık tecrübemle onlardan daha iyi yönetirim, onlar daha teşkilatlanmayı tamamlayamadan ben bu işin teşkilatlandırılmasını bitiririm” dedi.

 “Sadece Muğla’ya gönül borcum var”

Muğla’ya gönül borcu olduğunu söyleyen Yenice; “Ben denetlediğim adamın yerine talibim. Başkanlığın bana katacağı bir şey yok, maaşımda ve kariyerimde bir artış olmayacak. Zaten kariyerli bir mesleğim var. Benim sadece Muğla’ya  gönül borcum var.  Görev olduğu için, burada olmam gerektiği için ben buna talibim. Bu beş yıl çok önemli. Belediye yeniden kurulacak. Ben bu süreci İstanbul’da yaşadım. “diye konuştu.

 “Önce planlayacağız”

Yeni yasa ile birlikte özellikle İmar Planı’na dikkat çeken Yenice; “ Biz imar problemini çözemeden hiçbir şeyi çözemeyiz. Bizim ilk yapacağımız işlerden biri sözleşmeli personel çalıştırma yetkimiz olacak. İyi bir teknik ekip kurarız. Köy köy dolaşarak fen ve sağlık yönünden sakıncasız raporu alabilecekleri tespit ederiz. Alamayacaklar varsa plan tadilatı planlayarak onları hale hazır uygun planlayarak onları nasıl çözebiliriz onunla uğraşırız.

Ben beş yılda şunu yapacağım, şöyle çözeceğim diyen yalan söyler. Bu işler basamak basamak. Devletin parasını çarçur edemeyiz. Önce planlayacağız, sonra yolumuza çıkacağız.”şeklinde konuştu.

“Bütçe’den köylere önemli pay”

Seçilmesi durumunda Bütçeden kapanan belde ve köylere önemli pay aktaracağına dikkat çeken MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice şunları söyledi: “Belediye yatırım bütçesinin yüzde 35’ini kasaba ve köylere ayırmaya tahaddüt ediyorum. Asıl sıkıntı kasaba ve köylerimizde. İlk etapta yapacağımız bu. Bu zaten köy ve kasabaların problemini çözer.

Size diyeceklerdir iktidardan belediye başkanı seçin. Artık büyükşehir yasasından sonra merkezi idareye bağlı değildir belediyeler bunu bilin. Büyük şehir belediye başkanı hangisindense, alt belediye başkanı da ondan olsun. Büyükşehir belediye başkanına muhtaç değildir ilçe belediye başkanı.

Ben yerel politikacıyım. Ben AKP’li, CHP’li, DP’li herkesin oyuna talibim. Biz herkesin belediye başkanı olacağız. Biz yerel yönetime talibiz.

Bu ülkede halkın nabzını en iyi muhtarlar tutar, en iyi politikayı da muhtarlar yapar. Ben bunu her ortamda söylerim. “

Köylerinin sorunlarını da anlatan köy muhtarları Yenice’ye teşekkür ederek desteklediklerini söylediler.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.