YENİCE: ARAZİLERİNİZİ SATMAYIN

Muğla Gelişim Hareketi’nin toplantısına katılan MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, Büyükşehir Yasası ile birlikte özellikle sahile yakın köylerde rantcıların arazi satın almaya başladıklarını ileri sürerken,...

YENİCE: ARAZİLERİNİZİ SATMAYIN

Muğla Gelişim Hareketi’nin toplantısına katılan MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, Büyükşehir Yasası ile birlikte özellikle sahile yakın köylerde rantcıların arazi satın almaya başladıklarını ileri sürerken, vatandaşlara arazilerini satmama uyarısında bulundu.

30 Mart yerel seçimleri öncesi siyasi partilerin belediye başkan adaylarını ağırlayan Muğla Gelişim Hareketi, dün akşam MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Erdoğan ve Menteşe Belediye Başkan adayı Osman Can Yenice’yi ağırladı. İl Başkanı Mehmet Korkmaz’ın da katıldığı gecede MHP’nin Belediye Meclis üyelerinden bazıları da hazır bulundu.

Gelişim Hareketi sözcüsü Safa Altaş, yemek öncesi yaptığı konuşmada bir önceki toplantıda CHP adayları ile bir araya geldiklerini açıklarken, “Bu akşam MHP’nin Büyükşehir ve Menteşe Belediye Başkan adaylarının Muğla adına yapacakları projeleri dinleme fırsatı bulacağız” dedi.

“İstihdam sağlayanlar desteklenecek”

MHP Menteşe Belediye Başkan adayı Osman Can Yenice, Gelişim hareketi üyelerine kendisini tanıttıktan sonra yaptığı açıklamada, Muğla’da istihdam sağlayan her ticaret adamını destekleyeceklerini açıkladı. Yenice, “Yöre ekonomisinin gelişmesine destek vermek yerel yönetimlerin başlıca görevlerindendir. Yol, su, kanalizasyon, çöp gibi işler zaten yerel yönetimlerin yapması gereken işleri. Bunun yanında en önemlisi yöre ekonomisinin canlanmasını sağlamak ve o yörenin insanlarının ekonomik gelişmişliğini düşünmek de yerel yönetimlerin görevidir. Biz göreve gelirsek, yatırımcı işadamlarımızın istihdam sağlayan işadamlarımızın taleplerini ön planda tutacağım” dedi.

Vatandaşlara uyarı

MHP Menteşe adayı Yenice, İçişleri Bakanlığındaki görevi nedeniyle Türkiye’nin 76 ilini dolaştığını söylerken, “Seçim çalışması için gittiğim Menteşe’nin bazı bölgelerinde kendimden utandım. Hizmet adına hiçbir şey yapılmamış. Bunun yanında Büyükşehir yasasının çıkmasının ardından bazı köylerimizdeki arazilerin satıldığını duydum. Köylü vatandaşlarımıza buradan sesleniyorum. Sakın ola ki arazilerinizi satmayın. Büyükşehir yasasının ardından bu arazileriniz değerlenecek” dedi.

“Büyükşehire geçiş sendromu yaşanacak”

MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Erdoğan, Muğla’da hala elektriği, suyu ve yolu olmayan köylerin bulunduğunu belirterek, “Bu köylerimiz ilk defa Büyükşehir ile Belediye çalışmaları ile tanışacak. Bu sürece bu vatandaşlarımızın adapte olmaları çok uzun zaman alacak. Seçim sonrası Muğla’da Büyükşehir Belediyesi kuruluşu esnasında büyük sendromlar yaşanacak. Muğla bir bütün olarak planlanmak zorunda ve Muğla’nın bir marka ürünü olmak zorunda. Şu anda Muğla’nın marka bir ürününü kim gösterebilir ki. Biz göreve gelirsek, yöresel ürünlerin markalaştırılmasını sağlayacağız. Şu anda yurt dışındang elen bir yabancıyla ‘Bu Muğla’nın Marka ürünüdür’ diyebileceğimiz hiçbir ürünümüz yok. Bu da Büyükşehir belediyesinin görevleri arasındadır” dedi.

Bu haber toplam 120 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.