Yeni yılda 6 yeni avukat

Muğla Barosu’nu kayıtlı 6 stajyer avukat 2015 yılının son günlerinde stajlarını tamamladıktan sonra yemin ederek yeni yıla avukat olarak girdiler.Muğla Barosuna kayıtlı 6 stajyer avukat, düzenlenen törenle ant içerek avukatlık...

Yeni yılda 6 yeni avukat

Muğla Barosu’nu kayıtlı 6 stajyer avukat 2015 yılının son günlerinde stajlarını tamamladıktan sonra yemin ederek yeni yıla avukat olarak girdiler.

Muğla Barosuna kayıtlı 6 stajyer avukat, düzenlenen törenle ant içerek avukatlık mesleğine ilk adımını attı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ant İçme Töreni’ne Muğla Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri,  genç avukatlar, yakınları ve meslektaşları katıldı.

Törenin açılışında törene katılanlara hitap eden Muğla Baro Başkanı Avukat Cumhur Uzun,  genç meslektaşlarına hitaben, avukatlığın zor ama bir o kadar da kutsal bir görev olduğunu belirterek başladığı konuşmasında daha sonra şunları söyledi:

“Avukatlık, hukuk ve adalet arayıcılığıdır. Hukuk ve adalet arayıcılığı ancak hukuk devletinde mümkün olan bir kavramdır. O yüzden hukukun üstün olduğu ve evrensel hukuk kurallarının egemen olduğu bir toplumda avukat olmanın anlam ve önemi vardır. Üstünlerin hukuk yarattığı ya da hukukun üstün kılınmadığı bir yerde avukat olmanın avukatlık için mücadele etmeninde hiçbir değeri yoktur. Bu nedenle bugün mesleğe katılacak olan değerli arkadaşlarıma sadece ve sadece hukuku üstün kılmak, adil olmak ve adaleti aramak uğruna yoğun çaba sarf etmelerini ve çok çalışmalarını bu uğurda yılmadan, bıkmadan çalışmalarını öğütlemek istiyorum.”

Uzun sözlerini, şöyle tamamladı: “ Bir yılı geride bıraktık. Yarın yeni bir yıla yeni bir umutla yeni ve gerçekleşmesini dilediğimiz özlemlerimizle gireceğiz. Bu yeni yılda bitirdiğiniz yılda yaşadığınız hiçbir olumsuzluğu özel yaşamınızda hukuk aleminde karşılaştığınız tüm aksaklıkların yeni yıla taşınmamasını, yeni yılın bütün beklentilerinize cevap veren bir yıl olmasını diliyor, hepinizin yeni yılını kutluyor, hepinize en içten saygılarımı sunuyorum.”

Baro Başkanı Cumhur Uzun’un konuşmasının ardından, avukatlık mesleğine başlayacak olan Funda Çobanoğlu, Hakan Özcan, Muhammed Cihan Oflas, Rukiye Kalay, Merve Tombul ve Hüseyin Şener avukat cübbelerini giyerek ant içtiler. Ant içen avukatlara ruhsatnameleri Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun ve Baro üyesi avukatlar tarafından verildi.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.