Yeni yıla büyük acılarla girdiler

2013 yılı birçokları tarafından yeni ümitler, yeni beklentiler ve eğlencelerle karşılanırken 3 aile için ise büyük acılarla birlikte geldi. Muğla’da yaşayın Birdane, Gökmen ve Kaplan aileleri 2012 yılının son günlerinde...

Yeni yıla büyük acılarla girdiler

2013 yılı birçokları tarafından yeni ümitler, yeni beklentiler ve eğlencelerle karşılanırken 3 aile için ise büyük acılarla birlikte geldi. Muğla’da yaşayın Birdane, Gökmen ve Kaplan aileleri 2012 yılının son günlerinde adeta birer trajedi yaşayarak yeni yıla hayatları boyunca unutulması imkansız boyutlardaki acılarla girdiler.

Yeni yıla anne-babasız girdi

Muğla’daki ilk trajedi 2012 yılının son günlerinde Datça’da meydana geldi. Vefat eden bir yakınının cenazesine katılmak için görevli olduğu Datça Üs Komutanlığı’ndan izin içinde eşi Mehtap Birdane ve biricik kızları 1 yaşındaki Elif Zeynep olduğu halde yola çıkan baba Ahmet Murat Birdane, Balıkaşıran mevkiinde direksiyon hakimiyetini kaybederek 70 metrelik uçuruma uçmuştu. Birdane çifti olay yerinde hayatını kaybederken minik Elif Zeynep ise kazadan 26 saat sonra araçtan 100 metre ileride sağ olarak bulunmuştu. Minik Elif Zeynep’i öksüz ve yetim bırakan Birdane çifti memleketleri olan Ankara’ya götürülerek yılın son günlerinde toprağa verilmiş yakınlarına ve minik Elif Zeynep’e büyük acılar bırakmıştı.

Anneleri tarafından öldürüldüler

Gökmen ailesi ve yakınlarını derin acılara sürükleyen bir başka dram ise Milas ilçesine bağlı Ören beldesinde meydana geldi. Cinnet geçiren 25 yaşındaki anne T.G, 2.5 yaşındaki oğlu Ayhan ile 3.5 aylık Aylin adındaki kız bebeğini bıçakla öldürdükten sonra aynı bıçağı kendine saplayarak intihar etmek istedi. Genç anne ağır yaralı olarak hastanede kaldırılarak tedavi altına alındı. Beldede büyük şok yaratan olayın ardından masum yavrular yılın son gününde gözyaşları ve ağıtlar arasında toprağa verildiler.

Acılı baba Yaşar Gökmen jandarma nezaretinde evine getirilerek cenazeye katıldı. Evlatlarının kefenli bedenlerine son kez sarılan baba, gözyaşları ile onları toprağa uğurladı. Baba Yaşar Gökmen’in ardından Ayhan (2) ve 3,5 aylık Aylin tek tabutla eve getirildi. Cenaze aracında bebeklerinin tabutuna sarılarak ağlayan baba çevresindekileri de gözyaşına boğdu.

Akrabalarının ağıtları ile 5 dakika evde tutulan bebekler daha sonra yine cenaze arabasına alınarak Ören Belde Mezarlığına götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından minik çocuklar hazırlanan mezarlara yine babaları tarafından konuldu. Babanın evlatlarına son bakışı herkesi ağlattı.

Deniz Can annesine ağıt yaktı

2013 yılının uğursuz geldiği bir başka aile ise Bodrum’da yaşayan Kaplan ailesi oldu. 30 yaşındaki Arzu Tekinkaya Kaplan, Gümbet Mahallesindeki evlerinde başından vurulmuş olarak bulunmuştu. M.K, eşinin zıpkınla kendini vurduğunu iddia etmiş ve çelişkili ifadeler verdiği için gözaltına alınmıştı. Genç kadının ise hastanedeki tedavisi sırasında tabanca ile vurulduğu anlaşılmıştı. M.K daha sonra yurt dışına  çıkış yasağı konularak serbest bırakılırken, Arzu Tekinkaya Kaplan ise yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Arzu Tekinkaya Kaplan yılın son gününde Yalıkavak’ta kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi. . Eşinin cenaze törenine katılan M.K.'nın bitkin olduğu gözlendi.

Yalıkavak Merkez Camiinde cenaze namazı kılınan Arzu Tekinkaya Kaplan'ın oğlu 8 yaşındaki Deniz Can, annesi ile son kez vedalaşması için tabutun başına getirildi. Duygusal anların yaşandığı cenaze töreninde Deniz Can'ın annesine vedası herkesi duygulandırdı. Annesinin tabutuna çiçek bırakan Deniz Can, babasına sarılarak gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından Arzu Tekinkaya Kaplan toprağa verildi. Cenaze törenine ailenin yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu haber toplam 127 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.