Yeni Stat çalışmaları başladı

Muğla Valiliği tarafından Organize edilen ve İl Müdürlüklerinin 2015 çalışmaları ve 2016 sezonu planlarının ele alındığı toplantıda Muğla’ya stat projesinin hayata geçirileceği müjdesini veren Muğla Gençlik Hizmetleri...

Yeni Stat çalışmaları başladı

Muğla Valiliği tarafından Organize edilen ve İl Müdürlüklerinin 2015 çalışmaları ve 2016 sezonu planlarının ele alındığı toplantıda Muğla’ya stat projesinin hayata geçirileceği müjdesini veren Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz; “Yapılacak Stadyum sıradan bir stat olmayacak. Biz içinde yaşanan, yaşayan bir stadyum olsun istiyoruz. Bunun için içinde Öğrenci Yurdundan, Alışveriş Merkezine, Kapalı basketbol salonlarından değişik sporların yapılabileceği çok amaçlı salonlara kadar bir çok ünitenin yer aldığı dev bir proje üzerinde çalışıyoruz. Hedefimiz 2019 sonuna kadar Muğla’yı Muğla Arena ile buluşturmak” dedi.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışmaları hakkında detaylı bilgi veren Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz; “Bizler çok şanslıyız. Hem sayın Valimiz hem sayın Milletvekillerimiz Sporu seviyor ve destekliyorlar. Sıkıştığımız her konuda önümüzü açıyorlar. Hem Spor Genel Müdürümüz hem Sayın Müsteşarımız hem de sayın Bakanımız Muğla’ya karşı büyük bir ilgi duyuyorlar. 2014 ve 2015 yılında başlattığımız Cumhuriyet tarihinin en büyük spor yatırımlarında sona geldik. Bir çoğu hizmete girdi. Bir kaçı da açılma aşamasında. 2014-2015 yılında toplam 53 milyon 125 bin liralık yatırım yaptık. 2016-2017 de bu rakamın 72 milyon 254 bin  liraya çıkmasını hedefledik. Salonu olmayan ilçemiz, spor tesisi olmayan beldemiz kalmayacak.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın talimatı ile sporun mahallelere hatta sokaklara indirileceğini söyleyen Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz; “Bu bağlamda Türkiye geneli 750 proje var. Biz de Spor Toto’nun katkıları ile ilk planda mahallelerimize 20 adet halı saha yapacağız.” Diye konuştu.

Mevcut stadyumun ihtiyaca cevap vermediğini söyleyen Öçalmaz; “ Stadyum deyince sadece kapasitesine bakmamak gerekir. Soyunma odalar, tribünleri, tuvaletleri girişi çıkışı ile Muğla  artık çok modern bir stadyumu hak ediyor.” dedi.

Bununla ilgili çalışmalara hız verdiklerini söyleyen Öçalmaz, yeni stadın içinde öğrenci yurtları, misafirhaneler, alışveriş merkezleri, kafeteryalar gibi yaşam alanlarının olacağı söyledi.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.