Yeni Kimlikler 2013’de dağıtılacak

İl Nüfus Müdürü Ayşe Serap Güney yeni kimlik kartları ve  Kimlik Paylaşım Sistemi hakkında toplantı düzenledi.Muğla Valiliği 75. Yıl Toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Denizlioğlu'nun...

Yeni Kimlikler 2013’de dağıtılacak

İl Nüfus Müdürü Ayşe Serap Güney yeni kimlik kartları ve  Kimlik Paylaşım Sistemi hakkında toplantı düzenledi.

Muğla Valiliği 75. Yıl Toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Denizlioğlu'nun yanı sıra İlçe Nüfus Müdürleri katıldı. Toplantıda önümüzdeki yıldan itibaren verilmeye başlanacak olan yeni kimlik kartlarının vatandaşlara ve kurumlara sağlayacağı kolaylıklar dile getirilirken sürecin nasıl işleyeceği konusunda ayrıntılı bilgiler verildi.

Toplantı sonrasında verilen bilgiler ışığında vatandaşlara yeni kimlik kartlarının sağlayacağı kolaylıklar ve yenilikler şu şekilde:

-Kimlik kartı ile vatandaş farklı belge, kart vb. taşımak durumunda kalmadan kimlik doğrulaması yapılabilecek.

-T.C Kimlik No uygulamasında olduğu gibi tek kart-tek şifre dönemine geçilecek.

-Sahtecilikten kaynaklanan vatandaş mağduriyeti önlenecek.

-E-Devlet kapsamında sunulan hizmetlere internetin bulunduğu her yerden (ev,iş yeri vb.) kimlik kartı ile erişilebilecek.

-Kimlik kartı seyahat belgesi olarak kullanılabilecek.

Kamu Kurumları açısından sağlayacağı kolaylıklar ise şöyle:

-Kimlik kartı, kurumlarının vatandaşa yönelik sunacakları hizmetlerde elektronik iş süreçlerini destekleyerek bürokrasiyi azaltacak.

-Kamu hizmetlerinden yararlanan kişilerin hak sahipliği denetimi kolay ve güvenli bir şekilde yapılacak.

-Yetersiz kişi doğrulamasından kaynaklanan usulsüzlük, yolsuzluk ve mali kayıplar (sosyal güvenlik, sağlık, sigorta, bankacılık vb.) asgariye inecek.

-Sağlayacağı güvenli kişi doğrulaması nedeniyle e-devlet hizmetlerinin nitelikleri ve sayıları artacak.

Yeni Kimlik kartlarının dağıtımının 1 yıllık temin ve kurulum devamında da 3 yıllık dağıtım süresi olmak üzere toplam 4 yılda tamamlanması planlandığı belirtilirken, yeni uygulamanın amacının ise; kolay taşınabilirliği ve dayanıklılığı sağlamak, taklit, tahrif ve kimlik sahteciliğini önlemek, kurum ve kuruluşlarda daha hızlı hizmet alınmasını sağlayarak vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak, elektronik ortamda sunulan hizmetlerde güvenli anahtar görevi yapmak, E-devlet uygulamalarını desteklemek ve AB uygulamaları ile uluslar arası standartlara uyum sağlamak olduğu bildirildi.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.