Yeni Kaymakam’dan Stratonikeia ziyareti

Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, beraberindeki heyetle, Eskihisar Mahallesi’ndeki 4 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.MUSTAFA AKTAŞYatağan Kaymakamı Onur Kökçü, beraberinde Belediye...

Yeni Kaymakam’dan Stratonikeia ziyareti

Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, beraberindeki heyetle, Eskihisar Mahallesi’ndeki 4 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

MUSTAFA AKTAŞ

Yatağan Kaymakamı Onur Kökçü, beraberinde Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Resul Murat Kılıçarslan, Stratonikeia Antik Kenti’ne gelerek incelemelerde bulundu.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt’ten çalışmalar hakkında bilgi alan Kökçü, kaymakamlığın ve kazı başkanlığının birlikte hazırladığı GEKA tarafından desteklenen çalışmaları yakından takip etti.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Kökçü, “Kaymakamlığımız ile kazı başkanlığı işbirliğiyle hazırlanan ve GEKA tarafından desteklenen projeleri yakından inceleme fırsatı bulduk. Stratonikeia, dünyanın sayılı önemli yerlerinden olabilecek potansiyele sahip bir yer. Buradaki çalışmaların tamamlanmasıyla Stratonikeia, hak ettiği değeri görecektir. Ekipler, sosyal mesafeye uyarak maskeleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Titiz çalışmalarından dolayı kazı başkanlığımızı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

“STRATONİKEİA, YATAĞANIMIZ İÇİN ÖNEMLİ BİR DEĞER”

Belediye Başkanı Toksöz de, “Yatağan’ın en önemli sit alanlarından biri olan Stratonikeia Antik Kenti’ni Yatağan protokolü olarak gezdik. Sağ olsun Kazı Başkanımız Bilal Söğüt bize eşlik etti. Hem buraya yapılan yatırımları yerinde inceleme fırsatı bulduk hem de güzel bir bilgilendirme toplantısı oldu. Stratonikeia, Yatağanımız için önemli bir değer. İnşallah gelişimi ve ilerlemesi önümüzdeki dönemlerde de devam edecektir. Yatırımlar için kaymakamlığımıza, valiliğimize, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, teşviklerden ve katkılardan dolayı Yatağan Belediyesi olarak Yatağanlılar adına teşekkürü borç biliriz. İnşallah ileriki günlerde çok güzel yatırımlarla Stratonikeia’nın daha iyi anılmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Prof. Dr. Bilal Söğüt ise, “Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Pamukkale Üniversitesi adına burada çalışmalar yürütüyoruz. Bakanlık ve üniversitenin yanı sıra kaymakamlığımızla da projeler yürütüyoruz, valiliğimiz ve belediyemizin desteğiyle de GEKA projemiz var. Bugün yürütülmekte olan projeleri gördük. Biz ekip olarak çalışmaya devam ediyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz. Tüm tedbirleri aldık. Korkuyoruz ama bir yandan da çalışmaya devam ediyoruz. Stratonikeia ve Lagina için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.