Yeni Asır belgesel oldu

‘Türk Basın Tarihi’nde yeniliklerin öncüsü olan Yeni Asır Gazetesi, 118. yılında TRT 1’de yayınlanan ‘Kurşun Harfler’ belgeseline konu oldu.Belgeselde; engelli milli okçumuz Semray Taş Özer’in azim ve başarı hikayesi...

Yeni Asır belgesel oldu

‘Türk Basın Tarihi’nde yeniliklerin öncüsü olan Yeni Asır Gazetesi, 118. yılında TRT 1’de yayınlanan ‘Kurşun Harfler’ belgeseline konu oldu.

Belgeselde; engelli milli okçumuz Semray Taş Özer’in azim ve başarı hikayesi Yeni Asır’ın 2008’de attığı manşetlerden anlatılıyor.

‘Kurşun Harfler’ belgeselinin yapımcı ve yönetmeni Barış Eren, Yeni Asır Gazetesi’nin 118 yıllık yenilikçi, ilkeli ve öncü niteliği ile asırlık bir çınar olduğunu söyledi.

Yeni Asır’ın toplumsal sorunlara duyarlı ve çözüm üreten bir gazete olduğuna dikkat çeken Eren, Engelli Milli Okçu Semray Taşözer’in hayat hikayesini Yeni Asır Gazetesi’nin 2008’de attığı manşetten değerlendirdiklerini ifade etti.

Yönetmen Barış Eren, Yeni Asır Gazetesi’nin halkı aydınlatmada büyük pay sahibi olduğunu vurgulayarak, “Semray Taşözer’in hayat hikayesine 4. bölümde yer verdik. 9 aylıkken Semray’ın kolu ve vücudunun büyük bir bölümü yanıyor. Çok zor şartlar altında kendini geliştiren Semray’ın azim ve başarı dolu yaşantısını anlattığımız bu bölüm belgesel yayına girdiği ilk andan beri merak konusu oldu” dedi.

Belgeselin yapım aşamasına da değinen Barış Eren, şunları söyledi:

“Arşivleri kuvvetli tüm yerel gazetelerle iletişime geçtik. Kendileri ve şehirleri için en önemli manşetlerini bize ulaştırmaları istedik. Aralarından seçim yaparak bu güzel projeye imza attık.”

“Kurşun Harfler’in beyaz sayfalarına yansıyan her belge, bir gün gün yüzüne çıkacak” ifadesiyle tanıtılan belgeselin 4. bölümü, 06 Nisan 2013 (Cumartesi) günü saat 90.55’de TRT1 ve TRT1-HD’de yayınlandı. Yeni Asır’ın manşete taşıdığı ‘engelli milli okçu Semray Taş Özer’in azim ve başarı hikayesi’ Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, Bölge Haberler Müdürü Ali Kayadabi ve Muğla muhabiri Osman Akça’nın anlatımlarıyla ekrana geldi.

Belgeselin 13 Nisan 2013 günü saat 10.00’da yayınlanacak son bölümünde ise ‘Zümrüt Göçüğü faciası’ canlı şahitleriyle birlikte, Konya Merhaba Gazetesi’nin 2004 yılında attığı manşetten işleniyor.

Bu haber toplam 207 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.