YEKAP Yarışması sonuçlandı

Menteşe Belediyesi, Muğla Çevre Geliştirme Derneği ve Gönüllülerce birlikte düzenlenen Menteşe 1. Okullar Arası Katı Atık Toplama Yarışması sonuçlandı. Yarışmada Salih Zeki Gür İlkokulu öğrencileri en çok katı atık...

YEKAP Yarışması sonuçlandı

Menteşe Belediyesi, Muğla Çevre Geliştirme Derneği ve Gönüllülerce birlikte düzenlenen Menteşe 1. Okullar Arası Katı Atık Toplama Yarışması sonuçlandı. Yarışmada Salih Zeki Gür İlkokulu öğrencileri en çok katı atık toplayarak yarışmada birinci oldular. Yekap toplama birincisi okulu öğrencilerine dizüstü bilgisayar, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından verildi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Bu yıl birincisini düzenlediğimiz yarışmanın sonucunda Salih Zeki Gür İlkokulu öğrencileri 1 yıl boyunca topladıkları katı atıklar ile yarışmamızın birincisi oldular. 3 Bin 340 kg Katı Atık toplayan okulumuzun öğrencileri, yarışma sonucunda da bizlerden diz üstü bilgisayar almayı hak ettiler. Bu anlamda öğrencilerimizi, okulumuzu ve velilerimizi kutluyorum. Çevre konusunda atacağımız adımlar, çocuklarımızın geleceğine yapacağımız en önemli yatırımlardır. Bu yarışmalarımızı, geleceğimiz olan çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak ve onlara daha yaşanabilir, daha sağlıklı bir dünya bırakma anlamında çok önemsiyorum. Bu anlamda Menteşe Belediyesi olarak bunun bilinciyle hareket ediyor, çevre yatırımlarına daha çok önem veriyoruz. Şehir merkezinde toplam 443 bin 550 m² yeşil alanı ve kişi başına düşen 6,85 m² ile Türkiye ortalamasının üzerinde bir yeşil alana sahip Menteşe’yi bir marka şehir yapmayı hedefliyoruz. Bu anlamda Menteşe’de ki yeşil alan sayısını her geçen gün arttırıyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha yeşil bir Menteşe bırakmak için çalışıyoruz.  Bu vesileyle 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutluyor, başta birinci olan okulumuz ve öğrencilerimiz ile derece alan, yarışmaya katılan tüm öğrenci ve okullarımızı tebrik ediyorum. Yeşilin ve doğa sevgisinin egemen olduğu bir dünyada yaşanması umuduyla, Dünya Çevre Gününü kutluyorum” dedi.

Menteşe 1. Okullar Arası Katı Atık Toplama Yarışmasında 3 Bin 340 kg Katı Atık toplayarak birinci olan, Salih Zeki Gür İlkokulu öğrencilerine dizüstü bilgisayarlarını Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş verdi. Başkan Gümüş daha sonra öğrenciler ile birlikte okul bahçesine fidan diktiler.

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.