Yazlık Film Festivali Yalıkavak’ta

16-25 Ağustos tarihlerinde yapılacak Yalıkavak Film Festivali, Yalıkavak Belediyesi tarafından ve Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle gerçekleşiyor. 6 ülkeden sinema filmleri ve belgesellerle oluşturulan program, yaz aylarının...

Yazlık Film Festivali Yalıkavak’ta

16-25 Ağustos tarihlerinde yapılacak Yalıkavak Film Festivali, Yalıkavak Belediyesi tarafından ve Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle gerçekleşiyor. 6 ülkeden sinema filmleri ve belgesellerle oluşturulan program, yaz aylarının tatil ve eğlence aktivitelerine dolu dolu bir alternatif sunuyor. Ayrıca festival, Akdeniz ve Ege’nin kültür çeşitliliği içinde bölgesel film festivali olmayı hedefliyor.

Yalıkavak sahilde oluşturulan “yazlık sinema” konseptiyle yaz boyunca bazı önemli filmler ve belgesellerle gündemi yakalayacak festival, sinemanın hayatla yan yana duruşuna örnekler sunma amacında.

Gözetleme Kulesi, Yük, Uzun Hikaye gibi sinema filmleri yanı sıra, ödüllü bir çok belgeseli de programına alan Yalıkavak Film Festivali, kurmaca sinemanın belgeselle kesişen örneklerini programında tutmaya özen gösteriyor.

Mavi Sürgün ve Entelköy Efeköy’e Karşı gibi Ege hikayelerini de programına alan festival, Selvi Boylum Al Yazmalım’la da ulusal sinema sanatının önemli örneklerine saygı duruyor.

Açık havada yazlık sinema nostaljisi yakalayacak festival, siyah beyaz filmlerle büyüdüğümüz dünyada merhemeti, adaleti, sevgiyi ve çoşkuyu öğrendiğimiz filmlere selam yolluyor.

Belgesel Panorama bölümünde uluslararası festivallerde boy gösteren yabancı belgeseller de açık havada seyircilere sunulacak.

Türkiye’den Akile Nazlı Kaya’dan Dünyayı Kurtarmaya Çalışanlar, Okan Avcı’dan Telvin, Bertan Başaran’dan Sensiz Yaşanmaz ulusal belgeseller yanı sıra uluslararası ödüllü Finlandiya’dan Beş Yıldızlı Hayat, Almanya’dan Gökyüzünün Kalbi, Yunanistan’dan Encardia Dans Eden Taş, Hollanda’dan Karsu, Fransa’dan Dünyanın Susuzluğu izleyicilere sunulacak.

Bodrum ve civardan köylüleri de Yalıkavak’a taşıyarak sinema çoşkusu sunacak Yalıkavak Film Festivali, ücretsiz film gösterimleriyle de kamusal bir fayda ve çevresel bir koruma sağlamaya çalışıyor.

16 AĞUSTOS CUMA: KAYIP UYGARLIK LELEGLER

17 AĞUSTOS CUMARTESİ: ENTEKÖY EFEKÖY’E KARŞI-TELVİN

18 AĞUSTOS PAZAR: UZUN HİKAYE -BEŞ YILDIZLI HAYAT

19 AĞUSTOS PAZARTESİ: GÖZETLEME KULESİ-KARSU

20 AĞUSTOS SALI:MAVİ SÜRGÜN-SENSİZ YAŞAYAMAM

21 AĞUSTOS ÇARŞAMBA: ENTEKÖY EFEKÖY’E KARŞI -DÜNYAYI KURTARMAYA..

22 AĞUSTOS PERŞEMBE: ANADOLUNUN KAYIP ŞARKILARI-DANS EDEN TAŞ

23 AĞUSTOS CUMA: SELVİ BOYLUM ALYAZMALIM-DÜNYANIN SUSUZLUĞU

24 AĞUSTOS CUMARTESİ: YÜK-GÖKYÜZÜNÜN KALBİ

25 AĞUSTOS PAZAR: ANADOLUNUN KAYIP ŞARKILARI-DÜNYAYI KURTARMAYA..

FİLM GÖSTERİMLERİ: HER AKŞAM 21:30 SİNEMA FİLMLERİ, 20:00 BELGESELLER

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.