Yaz Spor Okulları açıldı

Muğla Gençlik Hizmletleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Yaz Spor Okulları’nın açılışında konuşan İl Müdürü Bekir Çeker, hedeflerinin 10 bin gence spor yaptırmak olduğunu vurgularken, bu yaz dönemi için çeşitli branşlarda...

Yaz Spor Okulları açıldı

Muğla Gençlik Hizmletleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Yaz Spor Okulları’nın açılışında konuşan İl Müdürü Bekir Çeker, hedeflerinin 10 bin gence spor yaptırmak olduğunu vurgularken, bu yaz dönemi için çeşitli branşlarda 5 bin 500 başvurunun yapıldığını açıkladı.

Muğla’da yaz spor okullarının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Vali Mustafa Hakan Güvençer, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Emniyet müdürü Veysal Tipioğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Bekir Çeker, yaz spor okuluna kayıt yaptıran aileler ve çocuklar katıldı.

Menteşe Atatürk Spor salonunda düzenlenen törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Muğla genelinde yaz spor okullarına 5 bin 500 öğrencinin kayıt yaptırdığını, hedefin 10 bin çocuğa ulaşmak olduğunu söyledi. Çeker, “Spor teşkilatımızın kuruluşunun 76’ncı yılında yaz spor okullarımızın açılışında bizleri yalnız bırakmadığınız için başta valimiz olmak üzere ailelerimize teşekkür ediyorum. Spor sabır ve çalışmanın neticesinde başarıyı getirmelidir. Spor, sizlerin gelecekte hayata atılmanız noktasında kendinize öz güveni olan sosyal çevresi ve sosyal içerikli konulara uyum gösteren, çevresi ile uyum içinde yaşayan, büyüğüne saygı, küçüğüne sevgiyi öğretecek. Bakanlığımız, Genel Müdürlüğümüz, Valiliğimiz ve valiliğimiz bünyesindeki Spor İl Müdürlüğümüz sizlere ücretsiz tüm sportif alanları her türlü imkânı sunarak hizmetinize sundu. Belki Türkiye’de abartısız, sporun yapılan tek iliyiz. Şu anda 5 bin 500 kişiye ulaştık. Bizim buradaki hedefimiz 10 bin kişi idi. İnşallah bir ay içinde 10 bin kişiye ulaşarak bizlere düşen görevi yerine getirmiş olacağız” dedi.

Vali Mustafa Hakan Güvençer ise, “Öncelikle burada bulanan anne babaları tebrik etmek istiyorum. Gençliğimizin hem fiziki, hem psikolojik açıdan spor eğitiminde bu tür organizasyonların ne kadar önemli olduğundan bahsetmeyeceğim. Her ne kadar bu konuda yeterli bilinç oluşmamış ise de, en azından bu salonda bulunan çocuklarımız ve siz anne babalar bu konunun farkındasınız. Geliniz çocuklarımızın fiziki gelişmelerinde spor aktivitelerinin önemini kavramaları açısından bu okullarımıza kayıt yaptırın. Uzun yıllar Anadolu’da annelerin, babaların çocuklarımıza bu tür organizasyonlara ilgisizliğinden çocuklarımız adına hep üzüntü duyduk. Ama görüyorum ki bugün anneler ve babalar bugün burada çocuklarınızı yalnız bırakmamışsınız. Bunu için sizleri kutluyorum ve tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 20124 yılı yaz spor okullarının açılışı yapılırken, değişik branşlarda yaz spor okullarına katılan çocuklar gösterisi sundu. Muğla genelinde 24 dalda yaklaşık 5 bin 500 genç Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün tüm salon ve sahalarında usta öğreticiler tarafından spor yaptırılacak.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.